Wat als uw pensioenregeling jong talent aantrekt?

Wat als uw pensioenregeling jong talent aantrekt?

Loop voorop. Kijk vooruit.

De voordelen op een rij

Specialistische kennis

Integrale aanpak

Strategisch partner voor uw HR

Ondersteuning waar uw HR-afdeling mee verder kan.

Ondersteuning van uw HR-afdeling bij het samenstellen van een modern en concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket, of bij het opstellen van uw vitaliteitsbeleid, gezondheidsbeleid en ouderenbeleid of juist bij het aanpassen van uw pensioenregeling als gevolg van de invoering van het pensioenakkoord. Dit is zomaar een greep uit ons dienstenaanbod aan HR-afdelingen. 

Werkgevers kiezen er vaak voor om losse thema’s op te pakken en dan meestal pas nadat er iets is voorgevallen. Het is beter om te werken vanuit een visie, zo is onze ervaring. Waar wilt u over 5/10 jaar staan als bedrijf op het gebied van personeelsbeleid & duurzame inzetbaarheid. Op basis van die visie bepaalt u uw strategie en ontstaat er ook samenhang tussen de verschillende maatregelen. Dus geen losse activiteiten, maar eerst een beleid maken waar de maatregelen op zijn gebaseerd.

Om draagvlak voor uw beleid te creëren krijgt u te maken met verschillende partijen en vooral met verschillende belangen. Intern zal u de Directie, Finance en de werknemersvertegenwoordiging/OR moeten overtuigen van uw visie. Extern krijgt u te maken met verschillende partijen die allemaal vanuit hun eigen perspectief redeneren en handelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Arbodienst en het UWV. Tot slot heeft u ook te maken met de wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid en pensioen. 

Het speelveld voor een HR-afdeling is dan ook heel groot en veel bedrijven kunnen het zich niet permitteren om voor ieder specialisme iemand in dienst te nemen. Het is dan ook niet vreemd dat HR professionele hulp  inhuurt om zich te laten ondersteunen bij complexe vraagstukken. Een partij die het hele speelveld overziet, die partijen aan elkaar kan verbinden maar die bovenal de regie houdt. Een partij ook die, als het nodig is, ook nog de dagelijkse uitvoering kan overnemen zoals het beheren van de pensioenregeling en bij pensioencommunicatie.
 

Pensioenakkoord

Nederland staat aan de vooravond van één van de grootste pensioenoperaties ooit. Het gehele pensioenstelsel gaat op de schop. Alle werkgevers en alle werknemers worden hierdoor geraakt. Het is voor u een uitgeleen kans om uw arbeidsvoorwaardenpakket te moderniseren en om deze af te stemmen op de nieuwe generaties, natuurlijk zonder de oudere generaties daarbij uit het oog te verliezen. Op onze pagina 'pensioenakkoord' leest u hier meer over en wat wij in dit dossier voor u kunnen betekenen. 


E-papers

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan gerust onze e-papers. Heeft u na het lezen nog vragen, laat dan uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen. Natuurlijk kunt u ook direct contact opnemen met Sonja Koopmans, één van onze pensioenconsultants.

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Sonja Koopmans

Sonja Koopmans

Employee Benefits