Bent u al een bevlogen werkgever of werknemer?

Bent u al een bevlogen werkgever of werknemer?

Het is voor iedereen belangrijk duurzaam inzetbaar en daarmee blijvend productief te zijn. We mogen van Den Haag langer dan voorheen doorwerken en de vraag is hoe wij dat gaan realiseren? Werkgevers vragen zich steeds vaker af hoe zij hun oudere werknemers productief inzetbaar kunnen blijven houden. Werknemers vragen zich steeds vaker af hoe zij gezond en vitaal hun pensioen bereiken. Bevlogenheid helpt dan enorm.

De teen van Lieke Martens

Bevlogenheid bestaat uit drie dimensies: vitaliteit, toewijding en opgaan in het werk. Als u ‘bevlogen’ bent, wordt het makkelijker en bent u beter in staat mee te kunnen in uw vakgebied. Bevlogen staat voor mij gelijk aan plezier. Zorg voor plezier bij wat u doet, maak uw werk en privé betekenisvol en zorgt vooral ook voor een juiste balans in werk en privé. Als u dat voor elkaar krijgt, wordt alles gemakkelijker. Het helpt echt!

Voor mijzelf is bevlogenheid echt een gedeelde verantwoordelijkheid van werknemer en werkgever. Er zijn veel manieren om bevlogenheid in uw organisatie te vergroten. Als u plezier hebt in de dingen die u doet en deze activiteiten betekenisvol zijn, straalt dat af op uw omgeving. Iedereen wordt dan beter van uw bevlogenheid!

Als uw werkgever bevlogenheid stimuleert en bereid is te investeren in een open cultuur waarin plezier voorop staat, stijgt de productiviteit en komt goed werkgeverschap steeds meer in zicht. Zelf wil ik graag een voorbeeld zijn voor anderen. Zo ben ik altijd op zoek naar verbinding en plezier. Niet alleen bij relaties maar zeker ook met mijn collega’s. Op die manier ontstaat er meer energie en dat levert altijd meer op. Samen sta je sterker!

Denk maar aan onze voetbalvrouwen. Het plezier spatte er tijdens het WK in Frankrijk vanaf en het team stond als een huis. Zo was de bevlogenheid bij Lieke Martens zichtbaar dankzij de meest besproken teen van het land. Zij moest en zou spelen! En de lach en traan van Jackie Groenen staan collectief in ons geheugen gegrift. Succes smaakt altijd naar meer.

VLC & Partners helpt u graag bevlogen op weg. 
Henny Versteeg
Consultant Employee Benefits