Nieuwe voertuigen, niet altijd verzekerd.

Nieuwe voertuigen, niet altijd verzekerd.

Er zijn inmiddels verschillende voertuigen waarmee u zich met een verrassende snelheid kan vervoeren. Maar wat mag wel en niet met die voertuigen en hoe zit het met aansprakelijkheid bij schade? De feiten op een rijtje.

Hoverboards

In Nederland mag je met een hoverboard niet de weg op. Ook op de stoep mag er niet mee gereden worden. Het mag alleen maar op eigen terrein. Er zijn verschillende merken op de markt. De gemiddelde hoverboard kan tussen de 6 en 20 kilometer per uur rijden. Een schade veroorzaakt door een hoverboard is over het algemeen niet verzekerd op de AVP. Voor een goed advies neem contact op met uw adviseur.

E-bike

Ook de elektrische fiets of e-bike is officieel een motorvoertuig. Maar omdat deze fiets niet harder gaat dan 25 kilometer per uur, bent u niet verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Vaak is dit risico onder de voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering verzekerd. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met uw adviseur.

Snorfiets wordt bromfiets

Anders is dat bij de speed-pedelec. Deze snelle e-bike kan tot 45 kilometer per uur behalen. De regels voor dit voertuig zijn daarom op 1 januari 2017 veranderd. Ze zijn niet langer snorfiets, maar bromfiets en krijgen een geel bromfietskenteken. U moet zich aan de regels voor bromfietsen houden, dus minimaal een AM rijbewijs hebben, een helm dragen én een WA-verzekering afsluiten.

Wilt u meer informatie of advies over goede verzekeringen voor uw speed- pedelec? Bel ons en we adviseren u wat de best passende verzekering is.