Op maat gemaakte bedrijfsverzekeringen voor de grafische sector

Op maat gemaakte bedrijfsverzekeringen voor de grafische sector
Op maat gemaakte bedrijfsverzekeringen voor de grafische sector

Op maat gemaakte bedrijfsverzekeringen voor de grafische sector

Publicatiedatum: 3 juli 2024

De grafische sector kent verschillende risico's zoals bijvoorbeeld machinebreuk, die specifieke verzekeringen en dekking vereisen. Al jaren is verzekeringsadviseur Mutsaerts de verzekeringspartner van het KVGO. Voor de leden is er een op maat gemaakt verzekeringspakket ontwikkeld, afgestemd op de bijzondere risico's binnen de grafische sector. In dit interview deelt Guido Kuitert, senior accountmanager en verzekeringsexpert, zijn inzichten over de bedrijfsrisico's in deze sector en waarom het op maat gemaakte verzekeringspakket voor het KVGO een verstandige keuze is.


Ontwikkelingen in de grafische sector

Guido benadrukt dat de grafische sector momenteel voor uitdagingen staat en dan met name op het gebied van technologische ontwikkelingen. Traditionele drukkerijen met kostbare machines worden ingehaald door concurrenten die snel en voordelig kleine oplages kunnen produceren met minder dure apparatuur. Dit dwingt traditionele drukkers om zich aan te passen aan de nieuwe technologische realiteit, soms door het aanbieden van aanvullende diensten zoals offsetdrukwerk, grafisch ontwerp, reclamebureauactiviteiten en signing. Guido merkt op: "Veel bedrijven zijn hier zoekende in."
Een aanzienlijk risico binnen de grafische sector, in vergelijking met andere sectoren, is machinebreuk. Drukkerijen zijn sterk afhankelijk van kostbare machines. Het is dan ook van cruciaal belang om passende verzekeringen af te sluiten." Als een klant toch de voorkeur geeft aan een volledige dekking voor machinebreuk, kan Guido elders een polis met een eigen risico van 500.000 euro afsluiten. Zo is de machine toch volledig verzekerd tegen een aantrekkelijke premie" . 


Machinebreukdekking speciaal voor de grafische sector

Guido legt uit dat bedrijven in de grafische sector vaak alleen de belangrijkste risico's zoals brand, water, bliksem en diefstal verzekeren voor hun machines. Dit betekent echter niet automatisch dat alle mogelijke risico's zijn gedekt. Schade veroorzaakt door bijvoorbeeld foutieve handelingen van werknemers zoals het invoegen van een verkeerde rol of het veroorzaken van een storing, valt niet onder de standaard inventarisverzekering. Zulke incidenten kunnen desondanks aanzienlijke schade veroorzaken die in de tonnen kan lopen. 

Om dit specifieke risico aan te pakken, is een machinebreukdekking mogelijk. Wat de machinebreukverzekering van Mutsaerts uniek maakt, is dat alle machines automatisch zijn gedekt, met een maximale uitkering van 500.000 euro, waardoor de premies aantrekkelijk blijven.


Waarom is het niet mogelijk het volledige bedrag van de machine te verzekeren? Guido legt uit: "We onderzoeken altijd of een machine volledig kapot kan gaan door een incident van machinebreuk. Dit is vaak niet het geval. Schade door bijvoorbeeld brand of water kan de machine weliswaar volledig beschadigen maar dit is dan gedekt onder de inventarisverzekering.


Machinebreukverzekering zonder onnodige clausules

Een ander voordeel van de machinebreukverzekering voor de grafische sector is volgens Guido dat het "een polis zonder gedoe" is. Er worden geen verplichte onderhoudscontracten opgelegd en er zijn geen uitsluitingsclausules voor specifieke elektronische componenten. Alle machines zijn gedekt en de premies zijn beduidend lager dan bij traditionele polissen die gebaseerd zijn op de volledige waarde van de machines.


All-risk dekking

Verder biedt Mutsaerts op de brandverzekering (de polis voor het verzekeren van gebouwen, inventaris, voorraad en bedrijfsschade) voor KVGO-leden een all-risk dekking aan. De is de meest uitgebreide dekking die er in de huidige verzekeringsmarkt te krijgen is. Een uitstekende bescherming om de continu├»teit van de grafische sector te garanderen maar ook eventuele discussies in geval van schade te voorkomen. 
 

Andere voordelen

Dankzij uitgebreide ervaring in de grafische sector zijn Guido en collega's goed op de hoogte van de specifieke behoeften van deze sector. Dit is niet alleen van belang voor de advisering, maar ook voor een vlotte afhandeling van schadeclaims. Bovendien biedt Mutsaerts directe communicatielijnen. Guido legt uit: "Bij ons gebruiken we directe telefoonnummers en e-mailadressen. Persoonlijk contact is van groot belang." 
Verder wordt er gewerkt met een jaarlijkse vergoeding op basis van fee. Dit betekent dat klanten jaarlijks een vast bedrag betalen voor de advisering, zonder verborgen kosten. Deze transparantie over de dienstverlening is voor Guido van groot belang.


Al met al biedt Mutsaerts een uniek verzekeringspakket tegen een scherpe premie, met hoogwaardige dienstverlening. Voor alle KVGO-leden vergelijkt Mutsaerts graag de huidige verzekeringen met het nieuwe pakket. Dit gebeurt aan de hand van een analyse waarin de dekkingsverschillen en het premievoordeel in kaart worden gebracht. Wilt u meer weten? Onze expert Guido Kuitert staat voor u klaar.

 

Bel Guido voor een afspraak