Personeelsproblemen? Hoezo?

Personeelsproblemen? Hoezo?

Personeelsproblemen? Hoezo?

Het is eindelijk zover, vijf generaties tegelijk werkzaam in bedrijven: babyboomers, de patatgeneratie en generaties X,Y en Z. Nu blijkt uit onderzoek dat mijn generatie ( X ) het beste uit de bus komt. Ze genereren inkomen, lossen problemen op, kunnen zich goed aanpassen en goed samenwerken . Generatie Y, ook wel Millennials genoemd, zijn enthousiast, maar scoren wat lager voor hard werken en zijn in de eerste plaats bezig met individuele promotie. De babyboomers zijn op hun beurt weer productief, werken het hardst en zijn essentieel voor de ontwikkeling van anderen. 
 

De juiste bedrijfscultuur - en dan met name het ouderenbeleid - draagt bij aan het verbinden van mensen en aan de juiste match tussen werknemer en uw organisatie. Trouwe werknemers zijn schaars. Het is dus van groot belang uw medewerkers gemotiveerd en betrokken te houden. Juist omdat elke generatie anders is, blijft het belangrijk over goede handvatten te beschikken om hiermee om te gaan. Met de juiste medewerkers kan uw organisatie groeien en haar eigen concurrentiepositie op de arbeidsmarkt versterken.

Zo zijn er genoeg voorbeelden om dit te realiseren, zoals;

  • Plaats jong en oud bij elkaar om als elkaars mentor te fungeren en elkaar te bestoken met vragen
  • Laat de jonge generatie de oudere generaties trainen op het gebied van nieuwe technologie, social media, enzovoorts
  • Vorm teams uit verschillende generaties met verschillende achtergronden en ervaringen om een bedrijf vitaal te houden

Kijk wat bij uw organisatie past en als u écht begrijpt waar de verschillen, overeenkomsten en meerwaarde zitten van elke generatie zal het werk niet alleen productiever worden; het zal zeker ook leuker worden!

Vragen? Ik help u graag verder. Sinan Bolat, sinan.bolat@vlc-partners.nl