Schade zonder dader digitaal te claimen

Schade zonder dader digitaal te claimen

Heeft u een schade die veroorzaakt is door een motorvoertuig en is de dader onbekend of onverzekerd? Dan is het mogelijk om schade, veroorzaakt door een onbekende weggebruiker, digitaal te melden.

Checklist
Uw digitale melding regelt u via de website schadezonderdader.nl van het Waarborgfonds Motorverkeer. Via deze website of via wbf.nl vult u eerst een checklist in, waarna u meteen ziet of een vergoeding mogelijk is. De claim kunt u daarna direct online regelen. Zorg er daarbij voor dat u uw burgerservicenummer en kenteken bij de hand heeft. De rest van de gegevens vult het Waarborgfonds automatisch aan.

Getuigenverklaring
Vervolgens vult u een verklaring in. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, moet er ook een getuigenverklaring beschikbaar zijn. De getuigenverklaring kan op een later tijdstip eenvoudig aan het online dossier worden toegevoegd.

Online service
Het Waarborgfonds verbetert met de digitale melding de online dienstverlening. Wilt u meer weten? Kijkt u dan voor meer informatie op wbf.nl of schadezonderdader.nl.