Van Lanschot Chabot koopt Mandema & Partners

Van Lanschot Chabot koopt Mandema & Partners

Van Lanschot Chabot en NN Group hebben overeenstemming bereikt over de overname door Van Lanschot Chabot van Mandema & Partners.

Mandema & Partners werkt met 145 medewerkers aan advies en oplossingen voor de zakelijke markt op het gebied van risicomanagement, pensioenvraagstukken en zorg- en verzuimmanagement. Het bedrijf blijft actief als onafhankelijk adviseur voor het midden- en grootbedrijf in de Nederlandse verzekeringsmarkt.

Lando te Molder, algemeen directeur van Van Lanschot Chabot: “Deze overname past in onze strategie en leidt tot aanzienlijke versterking van onze positie op het gebied van risicomanagement en Employee Benefits in het zakelijke segment. De combinatie van beide bedrijven leidt tot één van de grootste en krachtigste adviesorganisaties gericht op de bovenkant van de zakelijke markt. Wij zijn nu nog beter gepositioneerd om specifieke zakelijke sectoren totaaloplossingen te bieden.”

De overname brengt 275 professionele risicomanagers en verzekeringsexperts bij elkaar, die hun diepgaande kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement beschikbaar maken voor zakelijke klanten. De nieuwe organisatie biedt schaalvoordelen en heeft een omzet van € 40 miljoen. Ook voor private insurance – specifiek verzekeringsadvies en financial planning voor welgestelde particulieren, DGA’s, zakelijke en medische professionals – worden de krachten gecombineerd.

Volgens Roland Goldman, algemeen directeur van Mandema & Partners, zijn Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners complementair: “Wij zijn verheugd dat we onderdeel gaan uitmaken van deze combinatie. Door de bundeling van onze sterke merken ontstaan mooie kansen voor groei en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten en advies van beide ondernemingsraden van Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners en wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 afgerond.

Wie is Van Lanschot Chabot?

Van Lanschot Chabot richt zich met hoge kwaliteit dienstverlening op het gebied van risicomanagement, en advies en bemiddeling van verzekeringen op de zakelijke en particuliere markt. Met persoonlijke aandacht, gecombineerd met grondige kennis van zaken, bedienen wij specifieke doelgroepen binnen de mid-corporate zakelijke markt. Daarnaast richten wij ons op de welgestelde particulier en de DGA/bestuurder.