Voorkom inbraak tijdens uw vakantie door een goede voorbereiding

Voorkom inbraak tijdens uw vakantie door een goede voorbereiding

Vakantietijd is helaas ook een toptijd voor inbrekers. Door uw huis een bewoonde indruk te geven verkleint u de kans dat u voor vervelende verrassingen komt te staan. En hoe leuk het ook is om iedereen te laten weten dat u op reis bent, laat geen meldingen en foto’s achter op Twitter, Facebook of uw weblog. Zo maakt u het inbrekers wel erg makkelijk.

Een aantal tips tegen inbraak op een rij

Vraag uw buren om op uw woning te letten. Of vraag ze bijvoorbeeld hun auto zo nu en dan op uw oprit te parkeren. Probeer ook een volle brievenbus te vermijden door deze regelmatig te laten legen. Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting (op verschillende plekken in huis).
Maak geen melding op social media zoals Twitter of Facebook dat u op vakantie bent. Pas ook op met uw afwezigheidsbericht in uw e-mail. Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke informatie en controleer uw profielen. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.

En dan gaat u op reis. Voorkom vervelende gebeurtenissen tijdens uw reis en zorg voor een goede reis- en annuleringsverzekering.

Hoe komen inbrekers binnen?

De meeste inbrekers breken in via de achterdeur (36%) of via een raam op de benedenverdieping (23%). Vaak komt de inbreker ook binnen via voordeur (21%).

Wanneer de inbreker binnendringt op een bovenverdieping gaat dit in 60% van de gevallen via een raam dat op de kierstand staat waardoor het kinderlijk eenvoudig is dit los te breken. Dit geldt voor woonhuizen, zoals rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen.

Voor appartementen en flatgebouwen liggen de cijfers anders, daar breekt de inbreker maar liefst in 71% van de gevallen via de voordeur in, gevolgd door een raam op de galerij (10%). Het openbreken van deuren en ramen met een koevoet of schroevendraaier blijkt de meest populaire inbraak-methode. Bij bijna de helft van de inbraken werd deze methode gebruikt. (Bron: Nationale inbraakpreventie)

De politie heeft nog een aantal aanvullende tips om de kans op een inbraak te verkleinen:

– Zorg dat je huis er bewoond uitziet. Laat bijvoorbeeld een lamp branden, laat speelgoed liggen op de vloer en koffiekopjes op de tafel.

– Leg een hondenriem zichtbaar neer in huis

– Doe alle ramen en deuren dicht en op slot.

– Vraag buren om je huis extra in de gaten houden.

– Als u lang op reis bent, laat uw tuin bijhouden. Heggen en struiken kort houden zodat er genoeg zicht is.

– Kliko’s in de tuin opbergen, zodat ze niet als klimblok kunnen gebruikt worden.

Bel voor meer informatie over uw inboedel- of aansprakelijksverzekering (073) 692 47 73 of mail particulieren@vlc-partners.nl