Waterschade

Waterschade

Door ons veranderende klimaat zal waterschade steeds vaker voorkomen. U kunt hier niet direct iets aan doen, maar er zijn wel maatregelen te nemen die andere soorten waterschade kunnen voorkomen. We zetten onze tips graag voor u op rij.

Hieronder een aantal tips:

> Sluit deuren en ramen als u weg gaat of als er slecht weer aan komt.

> Reinig regelmatig uw dakgoten. Als er bladeren in blijven liggen, is er grote kans op verstopping.

> Draai de kraan van uw wasmachine of vaatwasser dicht of, als dat niet handig is, plaats een waterstop. Controleer regelmatig of de slangen en afvoeren nog heel zijn en goed zijn aangesloten.

> Breng kitnaden aan en vervang deze op tijd. Dit is vooral van belang tussen het aanrecht en de muur, maar ook bij het bad, de wastafel en de douchecabine.

> Laat op slangen die weinig worden gebruikt geen waterdruk staan, bijvoorbeeld de tuinslang of de slang om de CV bij te vullen. Deze slangen zijn niet berekend op constante druk.

> Planten gebruiken water. Denk daarom eens aan een groen dak of minder tegels in de tuin. Het water wordt geabsorbeerd en dat maakt de kans op schade kleiner.

> Ook een regenton ontlast het riool.

> Zorg voor een (extra) drempel bij uw schuur of garage. Dit voorkomt dat bij een zware regenbui het water naar binnen loopt.

> Controleer af en toe de riolering in de kelder of kruipruimte. Als deze verstopt zit, kan het water omhoogkomen.

> Heeft het gestormd? Controleer dan uw dak. Liggen alle pannen nog recht en sluit het loodwerk nog goed aan?

En als het dan toch fout gaat, draai dan zo snel mogelijk de hoofdwaterkraan dicht. Weet dus waar u deze in huis kunt vinden. Met deze tips doet u er alles aan om waterschade te beperken.