Zonnepanelen plaatsen? Let op de herbouwwaarde van uw woning!

Zonnepanelen plaatsen? Let op de herbouwwaarde van uw woning!

Het plaatsen van zonnepanelen wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Niet verwonderlijk, want zonnepanelen kunnen flink schelen in de hoogte van de elektriciteitsrekening. Lang niet iedereen beseft echter dat zonnepanelen de waarde van de woning kunnen verhogen. Wat betekent dit voor uw opstalverzekering?  

Zonnepanelen en uw opstalverzekering
Heeft u uw woning verzekerd bij Van Lanschot Chabot, dan heeft u een dekking voor “alle van buiten komende onheilen”. Dit betekent dat uw woonhuis is verzekerd tegen alle vormen van schade. Dit met uitzondering van de in de polisvoorwaarden opgenomen uitsluitingen en een eigen risico bij stormschade. Is uw woning voorzien van zonnepanelen en deze zijn aard- en nagelvast aan uw woning bevestigd? Dan zijn deze automatisch meeverzekerd in uw opstalverzekering.

Voorkom onderverzekering
Besluit u om zonnepanelen te laten plaatsen, dan moet u goed letten op het verzekerd bedrag van uw woonhuis. Door de plaatsing van zonnepanelen neemt de herbouwwaarde van uw woonhuis namelijk toe. Ons advies is dan ook om uw verzekerde som daarop aan te passen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico onderverzekerd te zijn en bij een eventuele schade aan uw woning niet alles vergoed te krijgen.

Advies
Voor advies over de juiste vaststelling van de herbouwwaarde van uw woning kunt u contact opnemen met onze adviseurs. U bereikt hen per e-mail via  particuliren@vlc-partners.nl of telefonisch op (073) 692 47 73.