Zorgpremies vergelijken

Zorgpremies vergelijken

De maandpremies verschillen namelijk per vergelijkingssite en kunnen wel oplopen tot 7%. Daarnaast zitten er ook grote verschillen in de adviezen die vergelijkingssites geven op basis van de aangegeven voorkeuren. Dit blijkt uit een analyse van Betch.nl, een website die naast het aanbod van verzekeraars ook de verschillende vergelijkingssites vergelijkt.

Roderik Hageman, oprichter van Betch.nl stelt dat consumenten moeten beseffen dat er een prijsverschil kan zijn: “Consumenten moeten er niet van uitgaan dat elke vergelijktool objectief is. De ene tool is de andere niet. Daarnaast zijn er commerciële afspraken gemaakt, die invloed hebben op de prijs.”

Prijsvariaties
Wanneer er wordt gekeken naar een basisverzekering met daarbij een of meerdere aanvullende verzekeringen, valt op dat de prijs per bijna iedere vergelijkingssite verschilt.  “De prijsverschillen en variaties zorgen ervoor dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Tel daarbij op dat vergelijkingssites geregeld verschillende adviezen geven, waardoor onduidelijkheid in de hand wordt gewerkt”, aldus Hageman.

Stijgende zorgpremies
Bij de meeste zorgverzekeraars is de premie dit jaar flink omhoog gegaan. Daarom wordt er verwacht dat er dit jaar meer mensen zullen overstappen dan gebruikelijk, waarbij prijs een belangrijke rol zal gaan spelen. Hageman:” Veel mensen zullen bereid zijn om over te stappen als ze meer dan 10 euro per maand kunnen besparen. Het is daarom van belang dat consumenten beseffen dat de prijs van een zorgverzekering per vergelijkingssite kan verschillen, omdat juist de prijs voor veel mensen een reden zal zijn om over te stappen.”

Bron: eufin.nl