VLC-werknemersportaal
VLC-werknemersportaal
VLC-werknemersportaal

Maatwerk in pensioencommunicatie

VLC-werknemersportaal

De voordelen op een rij

24/7 beschikbaar

Beschikbaar op desktop laptop, tablet en telefoon

Eenvoudig mutaties doorgeven

Online werknemersportaal

Met uw werknemers communiceren over uw pensioenregeling en andere arbeidsvoorwaarden. Daar kiest u voor. Wij ondersteunen u hierbij graag met het VLC-werknemersportaal. Wij helpen u met het verhogen van het pensioenbewustzijn van uw werknemers. Wij informeren uw werknemers over het Nederlandse pensioenstelsel, maar ook over uw pensioenregeling en WIA-verzekeringen. Daarnaast bieden wij uw werknemers een helder inzicht in hun persoonlijke situatie.

Het VLC-werknemersportaal ondersteunt HR met het plannen van interactieve bijeenkomsten en een-op-een gesprekken. Het portaal bevat ook een module waarmee direct na afloop van een bijeenkomst of een een-op-een gesprek de tevredenheid van de werknemers gemeten kan worden. Na afloop van de interactieve bijeenkomst gaat de werknemer naar huis met persoonlijk inzicht en een handige app waarmee hij op ieder gewenst moment inzicht heeft in zijn persoonlijke situatie. Met de app kan de werknemer ook wijzigingen doorgeven, zoals het aan- of afmelden van een partner, het maken van een beleggingskeuze of een offerte aanvragen voor bijvoorbeeld het bijsluiten van een Anw-hiaatverzekering.

Uw werknemers vinden op het VLC-werknemersportaal niet alleen informatie over de collectieve pensioenregeling maar ook over het inkomen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Interactieve bijeenkomst

Allereerst organiseren we een interactieve bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst starten we met een groepspresentatie met uitleg over pensioen en andere verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Daarna kunnen alle werknemers de app op hun telefoon of ipad installeren en hun persoonlijke gegevens laden. Deze stap zet mensen echt tot actie aan, iedereen heeft inzicht in zijn eigen persoonlijke situatie en dat maakt de interesse voor de een-op-een gesprekken over de persoonlijke situatie, veel groter. 

 

Een-op-een gesprek

Individueel kunnen uw werknemers een gesprek voeren met één van onze pensioenexperts. Ze maken berekeningen en bekijken diverse scenario’s (zoals eerder stoppen met werken of doorbeleggen).

 

Start demo VLC-werknemersportaal
 

Pensioencommunicatie

Wilt u weten hoe u het VLC-werknemersportaal nog meer kunt inzetten bij uw communicatie over het pensioen? Lees dan snel over de mogelijkheden op onze pagina over pensioencommunicatie. 

 

Ga terug naar pensioencommunicatie
 

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Eric Vlietman

Eric Vlietman

Employee Benefits