Senior schadebehandelaar Brand - Risk
Senior schadebehandelaar Brand - Risk
Senior schadebehandelaar Brand - Risk

Senior schadebehandelaar Brand - Risk

Ben jij een senior schadebehandelaar die met jouw ervaring, kennis en netwerk het verschil voor het team én de klant weet te maken? Weet jij samen met je collega’s de klanten te ontzorgen en te begeleiden in geval van een calamiteit? Wil je het brandschadeteam naar een hoger niveau tillen en zelf ook nog graag verder verdiepen in het vakgebied? Dan zoeken wij jou!

Doel van de functie

Bij VLC & Partners hebben we alle kennis in huis om onze klanten te adviseren over risico’s, te ontzorgen in alles wat bij het mitigeren van deze risico’s komt kijken en daar waar nodig te helpen verzekeren. In geval van brandschade begeleid jij onder andere onze top 250-klanten in het gehele proces. Dat houdt in dat je de belangen van de klant behartigt tijdens de afwikkeling van de schade onder de verzekering, maar ook dat je de klant begeleidt wanneer er geen verzekeringsdekking is of de schade onder het eigen risico blijft. Daarnaast begeleid je het regres wanneer de schade verhaalbaar is op een aansprakelijke partij.

Jouw verantwoordelijkheden

Als senior schadebehandelaar in het team Brand ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor de schades van onze zakelijke relaties binnen die branche. Hierbij ben je vindingrijk en diplomatiek om het beste uit de situatie te halen. Daarnaast ben je actief betrokken bij sectorteams zoals de teams Zorg of Leisure. Je ondersteunt jouw collega’s in de Riskteams om nieuwe klanten aan te trekken en proposities te ontwikkelen door jouw ervaring op het gebied van schade. Tenslotte word je ook actief betrokken bij het beheer van de risico’s van klanten als het gaat om schadepreventie, maar bijvoorbeeld ook bij contracting en het verleggen van de risico’s naar derden.

Je maakt onderdeel uit van het team Brand en valt onder de afdeling Claims Risk waarmee we uiteindelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben voor de schades van al onze zakelijke relaties.

Wat vragen we van jou?

Deze functie omhelst meer dan enkel het behandelen van schades onder de polis. De klant aanvoelen is enorm belangrijk. Samen met het team zorg je dat bij een schade het belang van jouw klant optimaal wordt bediend; ook als dat bijvoorbeeld betekent dat een schade voor eigen rekening moet worden genomen. Soms moet je waar mogelijk een verzekeraar ervan overtuigen om een schade juist niet te verhalen vanwege de commerciële belangen van de klant. Dán denken we tijdens een schade pas écht mee met de klant.

Daarnaast vragen we van jou om een echte teamspeler te zijn. Bij omvangrijke of complexe schades is het onderlinge overleg en het gezamenlijke sparren een essentieel onderdeel van de werkzaamheden. Ook elkaar bijstaan in drukke tijden, vakanties of calamiteiten vinden wij een belangrijk onderdeel van het zijn van een team. En tenslotte vragen we van jou een stukje gezelligheid tussen de werkzaamheden aangezien de boog niet altijd gespannen kan zijn. Je bent dus écht van toegevoegde waarde voor het bestaande team, zowel op inhoud, als met jouw karakter.

Functievereisten

  • HBO werk- en denkniveau verkregen door een vakopleiding;
  • Relevante werkervaring met grootzakelijke klanten;
  • Aantoonbare ervaring met schades op het gebied van Brand;
  • Ervaring met CCS en e-ABS is een pré;
  • Aangeboren nieuwsgierigheid naar de werkelijke drijfveren van onze klanten;
  • Gevoel voor en visie op de toekomstige ontwikkelingen in ons vakgebied en de sectoren van onze klanten;
  • Proactief, stressbestendig, flexibel en goed kunnen plannen en organiseren.

Wat hebben wij te bieden?

Bij VLC & Partners wordt je gedrevenheid beloond en daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We willen graag dat je een baan hebt die goed in te passen is in jouw leven, die je energie geeft en een bijdrage levert aan de ontwikkeling van jouw talent.

Bij ons krijg je 28 vakantiedagen, waarvan 5 vakantiedagen zijn opgenomen in een keuzebudget. In dit budget zit ook de waarde van je vakantiegeld en een halve 13e maand. Het is aan jou (maandelijks) te bepalen hoe je dit keuzebudget in wilt zetten: extra verlof, extra pensioen of extra salaris. We bieden tevens diverse mogelijkheden om te werken aan je ontwikkeling en carrière binnen VLC & Partners.

De organisatie

VLC & Partners is dé Nederlandse adviseur op het gebied van risicomanagement, verzuim, pensioen en private insurance. VLC & Partners gelooft in durf en ondernemerschap. Onze medewerkers begrijpen waar het de klant om gaat en kennen de markt. Die kennis ziet de klant terug in onze aanpak. Onze specialisten helpen ondernemers en organisaties om risico’s inzichtelijk te maken, te beheersen en te verzekeren. Ook voor Private Insurance, verzekeringsadvies en financial planning voor welgestelde particulieren, DGA’s, zakelijke en medische professionals hebben we de beste adviseurs aan boord.

Ons bedrijf telt ongeveer 400 medewerkers. We werken voor klanten in heel Nederland vanuit onze vestigingen in Den Bosch, Den Haag, Breda, Tilburg, De Bilt en Apeldoorn. De vestiging in Den Bosch of Den Haag zal jouw standplaats worden. Er is ook ruimte om deels vanuit huis te werken, maar we vinden het belangrijk en gezellig om collega’s te blijven zien op onze kantoren.

Interesse en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan komen we heel graag in contact met jou! Stuur je cv met een korte motivatie naar wervingenselectie@vlc-partners.nl.

Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact op met Amber Sertons door te mailen naar wervingenselectie@vlc-partners.nl of te bellen naar 073-6924794.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Mark Posthumus (Manager Claims Zakelijk) via mark.posthumus@vlc-partners.nl of 06-10262676.

 

Acquisitie n.a.v deze vacature wordt niet op prijs gesteld.