Vacature: Consultant Risk
Vacature: Consultant Risk
Vacature: Consultant Risk

Team Risk

Vacature: Consultant Risk

Staat de klant voor jou centraal? En doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat de klant het allerbeste advies krijgt op het gebied van risicobeheer? Ken jij de klant door en door en weet je wat hij nodig heeft? Voor nu én voor in de toekomst? Herken jij commerciële kansen en weet je met jouw vaardigheden die om te zetten in mooie, concrete adviesopdrachten? Dan ben jij de adviseur die we zoeken!

Gezocht: Consultant Risk

Doel van de functie

Bij VLC & Partners hebben we alle kennis in huis om onze klanten te adviseren over risico’s, te ontzorgen in alles wat bij het mitigeren van deze risico’s komt kijken en daar waar nodig te helpen verzekeren. Je werkt samen met de Intern Accountmanager om de klanten in jullie portefeuille te laten waar ze goed in zijn: ondernemen in hun eigen line of Business.

Ons doel? Hoewel bepaalde onzekerheden altijd zullen bestaan, streven wij in samenwerking met de klant naar de best passende oplossingen om risico’s te managen. Onze werkwijze? Verkennen, voorkomen én, waar nodig, verzekeren. In die volgorde.

Jouw verantwoordelijkheden

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor het beheren en acquisitie van zakelijke relaties op het gebied van riskmanagement en de bijbehorende verzekeringsportefeuille. Je bent actief betrokken bij een sectorteam en acquireren van relaties en bent het aanspreekpunt en gezicht voor de klant en daarmee verantwoordelijk voor de goede en adequate afhandeling van de klantvraag. Ook identificeer je van nature nieuwe kansen en verzilver je deze in de ontwikkeling van nieuwe proposities.

 

Je maakt onderdeel uit van het Team Risk. VLC & Partners gelooft in durf en ondernemerschap. Onze consultants begrijpen waar het de klant om gaat en kennen de markt. Die kennis ziet de klant terug in onze aanpak en in jouw advies.

Wat vragen we van jou

De klant aanvoelen is enorm belangrijk. Soms heeft de klant een bepaalde vraag maar ligt er een ander vraagstuk aan ten grondslag. Samen met het team zorg je dat de vraag achter de vraag beantwoord wordt. Want dan denken we écht mee met de klant en juist daarmee maken we het verschil. In deze rol is het belangrijk dat je het overzicht kunt bewaren en de juiste prioriteiten weet te stellen. Dit met als doel de klant zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn. Initiatief nemen, prioriteren en flexibiliteit zijn woorden die bij je passen.

Functievereisten

  • HBO werk- en denkniveau verkregen door een vakopleiding;
  • Relevante werkervaring met grootzakelijke klanten;
  • Aantoonbare commerciële- en adviesvaardigheden;
  • WFT Schade Zakelijk, WFT Schade Particulier en WFT Basis, eventueel RMiA;
  • Sterk ontwikkeld gevoel voor klanten en acquisitie;
  • Aangeboren nieuwsgierigheid naar de werkelijke drijfveren van onze klanten;
  • Gevoel voor en visie op de toekomstige ontwikkelingen in ons vakgebied en de sectoren van onze klanten;
  • Proactief, stressbestendig, flexibel en goed kunnen plannen en organiseren;
  • Bij voorkeur relevante ervaring bij een assurantiemakelaar.

Wat hebben wij te bieden?

Bij VLC & Partners word je gedrevenheid beloond en daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We willen graag dat je een baan hebt die goed in te passen is in jouw leven, die je energie geeft en een bijdrage levert aan de ontwikkeling van jouw talent. Bij ons heb je standaard 28 vakantiedagen en er bestaat de mogelijkheid om vakantiedagen te kopen/verkopen.

De organisatie

VLC & Partners is dé Nederlandse adviseur op het gebied van risicomanagement, verzuim, pensioen en private Insurance. Door schaalgrootte zijn wij in staat de producten en diensten (al dan niet verzekeringen) in te kopen, zowel in Nederland als daarbuiten. Zodoende kunnen wij onze klanten altijd helpen het hoofd te bieden aan complexe risicovraagstukken. Door een bewuste keuze voor de marktsectoren ICT, Zorg, Zakelijke dienstverlening, Maakindustrie, Leisure, Logistiek, Bouw en Handel bouwen we aan verregaande specialisatie die het partnership met onze relaties verdiepen en verstevigen.

Wij bedienen heel Nederland vanuit onze vestigingen in Den Bosch, Den Haag en Apeldoorn. Ons bedrijf telt ongeveer 270 medewerkers. Onze collega’s hebben diepgaande kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement en verzekeringsoplossingen voor zakelijke klanten.

Daarnaast helpen onze EB collega’s onze relaties met strategische HR beleid. En ook voor de welgestelde particulieren, DGA’s, zakelijke en medische professionals bieden de gespecialiseerde Private Insurance collega’s specifieke risico oplossingen.

Interesse en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan komen we heel graag in contact met jou! Stuur je cv met een korte motivatie naar wervingenselectie@vlc-partners.nl.

Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact op met Alexander Osse (Recruiter) door te mailen naar alexander.osse@vlc-partners.nl of te bellen naar 073-6924794/06-51377774.

Voor inhoudelijke vragen maak ik graag samen een afspraak met Diane Biersteker.

Aquisitie n.a.v deze vacature wordt niet op prijs gesteld