Effectief risicomanagement begint bij een goede risico inventarisatie
Effectief risicomanagement begint bij een goede risico inventarisatie

Effectief risicomanagement begint bij een goede risico inventarisatie


Neem contact met ons op

Risicomanagement geeft u grip op risico's

Risicomanagement is meer dan verzekeren. Door het inzichtelijk maken van uw risico's ontdekt u de mogelijke dreigingen rond uw onderneming. Aan de andere kant zorgt een goed inzicht van risico's ook voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Kent u de risico's rond uw onderneming, dan bent u ook in staat om de juiste maatregelen te treffen. VLC & Partners helpt u graag bij het inrichten van goed risicomanagement onder het motto "verkennen, voorkomen, verzekeren". VLC & Partners maakte daarom een eigen risicomodel waardoor ondernemingen de juiste stappen zetten om tot goed risicomanagement te komen.

Door een goed risicobeheer bent u in staat om kansen te grijpen en te focussen op de toekomst. VLC & Partners begrijpt dat ondernemers graag vooruitkijken.

Ontdek meer

Specialisatie risicomanagement

Als vertrouwd risicoadviseur staan wij naast u. Onze risicospecialisten hebben kennis van uw sector. Samen verkennen, voorkomen of verkleinen wij risico’s. En daar waar nodig verzekeren wij deze. Bedrijfsrisico’s geven wij een gezicht in de sectoren Maakindustrie, Logistiek, Zorg, ICT, Zakelijke dienstverlening, Handel, Bouw en Vrije tijd. Voor onze klanten in het MKB hebben wij het MKB-ondernemersloket ingericht. Zo bouwen wij aan verregaande specialisatie en een stevig fundament. Wij helpen u graag om risico's te beheersen zodat u kunt focussen op de kansen die zich voordoen voor uw bedrijf. 

Risicobeheer volgens VLC & Partners

VLC & Partners heeft een eigen visie op het beheersen van risico's. De risicoadviseurs maken samen met de mensen binnen uw organisatie de risico's inzichtelijk met een grondige risicoanalyse. Met deze risico-inventarisatie, kunnen de vervolgstappen ook gemakkelijker gezet worden. Vaak kunnen risico's kleiner gemaakt worden door het nemen van de juiste preventieve maatregelen. Verder kan het ook interessant zijn om te overwegen bepaalde risico's zelf te dragen als bedrijf. De risico's die dan overblijven kunnen door VLC & Partners ondergebracht worden bij verzekeraars. Als risicomanager doen wij dat niet alleen voor uw bedrijf in Nederland maar ook voor buitenlandse vestigingen. Voor verschillende relaties beheert VLC & Partners de internationale verzekeringsprogramma's. Lees meer over onze risicomanagement aanpak in het e-paper Risicomanagement

5879

Publicaties over risicomanagement

Onze aanpak

1

Verkennen

Om bewust te worden van de mogelijke risico’s bieden we de Risicoscan. Het brengt een veertigtal risico’s in kaart voor uw bedrijf, het personeel en directie of bestuurders.

2

Voorkomen

Dankzij de Risicoscan kunt u, samen met uw persoonlijke risicomanager, bepalen welke risico’s u kunt verkleinen of voorkomen. En welke u wilt verzekeren.

3

Verzekeren

Uw risicomanager zorgt voor maatwerk, zonder dubbele of ontbrekende verzekeringen. En dankzij onze jaarlijkse check blijft uw risico-aanpak altijd actueel.

Onze consultants

Jana van Bokhoven

Wilt u meer weten?
Jana van Bokhoven staat voor u klaar.

Meer dan 20 jaar adviseer ik internationaal opererende bedrijven over centraal en/of decentraal risicomanagement. Internationaal zaken doen betekent diversiteit. Elk land kent specifieke wet- en regelgeving en de lokale contractuele eisen kunnen uiteenlopend zijn. Ik help u graag op weg binnen deze uitdagende wereld. Complexe vraagstukken en creatieve maatwerkoplossingen, daar word ik enthousiast van.

Wesley Stolzenbach

Wilt u meer weten?
Wesley Stolzenbach staat voor u klaar.

Een passend verzekeringsprogramma schrijven voor uw productie-onderneming, ontwikkelde hightech-oplossing of bijzonder vastgoed. Een uitdaging die ik niet uit de weg ga, hier krijg ik juist energie van!

Diane Biersteker

Wilt u meer weten?
Diane Biersteker staat voor u klaar.

Wat ik het elke dag het liefste doe is mensen en bedrijven verder helpen. Dit door de combinatie van mijn nieuwsgierigheid, ervaring en kennis. Met het stellen van de juiste vragen zorg ik ervoor dat organisaties risico bewuster handelen. Ik neem mijn klanten graag bij de hand bij het oplossen van risicovraagstukken.

Kees Boot

Wilt u meer weten?
Kees Boot staat voor u klaar.

Bram van Tent

Wilt u meer weten?
Bram van Tent staat voor u klaar.

Mijn uitdaging is om bedrijven pro-actief te begeleiden bij nieuwe ontwikkelingen, hulp te bieden bij preventie-maatregelen en slim contracteren. Verzekeren is daarbij het sluitstuk. Ik begeleid al meer dan 20 jaar bedrijven in de bouwsector. Mocht u interesse hebben kunt u mij altijd benaderen voor een kennismaking gesprek.

Ruud Bindels

Wilt u meer weten?
Ruud Bindels staat voor u klaar.

Ruim 22 jaar werk ik met veel plezier en passie in ons mooie verzekeringsvak. Risico’s dienen zo veel mogelijk vermeden te worden, zonder hierbij de kansen voor uw organisatie uit het oog te verliezen. Als Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) en met mijn kennis van alle facetten binnen de sector zorg help ik graag hierin de balans te vinden door (operationele) risico’s inzichtelijk en beheersbaar te maken.

Download e-papers

Risicomanagement
  • Risicomanagement
  • Ins & Outs

Risicomanagement

In deze Ins & Outs Risicomanagement vertellen wij hoe VLC & Partners tegen risicomanagement aankijkt en hoe u de risico's rond uw onderneming inzichtelijk krijgt. 

Zo managet u cyberrisico's
  • Risicomanagement
  • Ins & Outs

Zo managet u cyberrisico's

De digitale wereld is niet meer weg te denken uit uw onderneming. U slaat informatie op in de cloud, wisselt gegevens uit via e-mail en doet bestellingen online. Bovendien werken uw medewerkers steeds vaker vanuit huis. Deze digitale infrastructuur brengt voor uw bedrijf vele voordelen, maar ook grote risico’s met zich mee. Lees in Ins & Outs hoe u daar mee om kunt gaan.

Laad meer artikelen

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Diane Biersteker

Diane Biersteker

Directie & Management