FM dag

FM dag

Op woensdag 13 april is het FM Dag, hét event voor financieel eindverantwoordelijken binnen bedrijven met een omzet tot 200 miljoen euro. VLC & Partners is aanwezig op deze dag met een inspirerende sessie.

De rol van de CFO als internationale riskmanager

Als CFO ben je (mede)verantwoordelijk voor het beperken van omvangrijke risico’s. Die risico’s liggen soms op de loer in hoeken die niet goed in beeld zijn, zoals ‘onveilig gedrag op de werkvloer’ of 'de wettelijke verantwoordelijkheden van een bestuurder'. Soms liggen risico’s ver buiten je macht: een wereldwijd virus, een vastliggend schip in het Suezkanaal, of een plotselinge oorlog in Oekraïne. Samen met Diane Biersteker en Martin Weltje van VLC & Partners & expert Martin van Staveren kijken we naar de rol van de CFO als internationale riskmanager. Hierbij gaan we in op statische operationele risico’s met een grote impact. Hoe blijf je in control over risico’s die niet te controleren zijn?

Meer informatie over de FM dag
De rol van de CFO als internationale riskmanager
Spreker Martin van Staveren

Spreker Martin van Staveren

“Onze wereld is dynamisch, met volop onzekerheden én mogelijkheden. Onzekerheden worden risico’s als ze negatieve gevolgen voor doelen kunnen hebben, zoals organisatiedoelen, projectdoelen, teamdoelen of persoonlijke doelen. Bij positieve effecten worden onzekerheden juist kansen. Effectief met risico's en kansen omgaan, helpt om waarde en welzijn te vergoten, binnen én buiten organisaties.” We leven en werken in een wereld die wel de VUCA-wereld wordt genoemd. De letters VUCA staan voor vier woorden. Het eerst woord is Volatiel: dynamisch, onvoorspelbaar. Het tweede woord is Uncertainty of onzekerheid. Het derde woord is Complexiteit: allerlei factoren beïnvloeden elkaar op een manier die we niet volledig begrijpen. Het vierde woord is Ambiguïteit, dubbelzinnigheid: op basis van dezelfde informatie trekken verschillende mensen heel verschillende conclusies.

Spreker: Martin van Staveren – Docent Universiteit Twente, Nyenrode Business Universiteit, Hogeschool Avans+

Vragen over de FM Dag? Neem contact op!