Hoe komt u van ‘het nieuwe normaal’ naar ‘het nieuwe vitaal’?

Webinar
Hoe komt u van ‘het nieuwe normaal’ naar ‘het nieuwe vitaal’?

Sinds de eerste coronamaatregelen van kracht zijn geworden dit voorjaar, is er veel beweging ontstaan die relevant is voor inzetbaarheid en vitaliteit. Verandering geeft onrust en verandering waar je weinig invloed bij voelt, geeft stress. Daarnaast is nog duidelijker geworden dat geestelijke en lichamelijke veerkracht onontbeerlijk is als je wilt dat medewerkers aan het werk blijven. Niet alleen om (langdurige) ziekte te voorkomen, maar ook om uitdagingen in de privé- en de werksituatie het hoofd te kunnen bieden. De coronamaatregelen hebben voor veel mensen een vergrootglas gelegd op bestaande knelpunten en kwetsbaarheden. Bovendien voelen velen nu een nog grotere druk om bij te dragen aan oplossingen en verbeteringen binnen hun organisatie of team.

Het effectief oppakken van dit onderwerp is een uitdaging voor veel bedrijven en HR-professionals, maar vooral ook een kans. Wie een wezenlijke bijdrage weet te leveren aan het potentieel van de mensen in een organisatie, draagt voelbaar bij aan het bereiken van missie en doelen. In dit webinar krijgen de deelnemers inspiratie hiervoor, maar ook handreikingen om concrete slagen te maken richting de toekomst. Daarnaast kunnen deelnemers leren van elkaars inventieve oplossingen.

Datum en tijd

dinsdag 22 september 2020 van 13.00 tot 15.00 uur

Onderwerpen

De sessie van twee uur wordt online gegeven, waarbij direct een praktijkvoorbeeld wordt gegeven van hoe je op afstand goed met elkaar aan het werk kunt gaan. Dat betekent dat er ook alle ruimte wordt gegeven aan interactie en uitwisseling, met een positieve vibe. De volgende onderwerpen zullen daarbij aan de orde komen:

  • Wat hebben medewerkers in uw organisatie nodig om optimaal te functioneren in de huidige situatie?
  • Welke stappen kan uw organisatie op korte termijn zetten en welke beweging(en) maakt u op de wat langere termijn richting vitaliteit en inzetbaarheid?
  • Zijn er ook verbeterstappen die juist makkelijker te zetten zijn in de huidige situatie?