Buitenshuisdekking: zijn uw spullen ook buiten uw woning verzekerd?

Buitenshuisdekking: zijn uw spullen ook buiten uw woning verzekerd?

Uw bezittingen in uw woning kunt u verzekeren met de inboedelverzekering. Zoals kleding, meubels en audio. In de praktijk blijkt dat schade aan kleding of diefstal van een zonnebril juist vaker buiten de woning voorkomt. Op een inboedelverzekering is deze schade helaas niet gedekt. U kunt hiervoor de buitenshuisdekking afsluiten.

Bent u regelmatig onderweg en heeft u dan dure spullen bij u? Of geldt dit voor uw andere gezinsleden? Dan kan de buitenshuisdekking een interessante dekking voor u zijn.

Verschil reisverzekering en buitenshuisdekking
Heeft u een reisverzekering afgesloten en bent u op reis of op vakantie? Dan zijn uw spullen buiten verzekerd tegen schade en diefstal. Maar dit geldt niet als u gewoon een dagje weg bent in Nederland, naar uw werk gaat, in het park wandelt of op visite bent. Met de buitenshuisdekking bent u dan wel verzekerd.

Een ander verschil is dat de reisverzekering vaak de dagwaarde vergoedt in plaats van de vervangingswaarde. Dit kan een groot waardeverschil zijn bij bijvoorbeeld fotocamera’s of een laptop.

De buitenshuisdekking is een aanvullende dekking op uw inboedelverzekering. Wat is er dan extra verzekerd?
Schade of diefstal aan uw bezittingen buiten uw woning. Verlies is niet verzekerd.

  • Uw spullen in de tuin, zoals bbq, greenegg en parasol;
  • De bezittingen die u mee naar buiten neemt zoals uw sieraden, kleding, accessoires, kinderwagen. Maar ook uw fotocamera, laptop of tablet.

 

Veel gestelde vragen over de buitenshuisdekking

Geldt de buitenshuisdekking alleen in Nederland of is er wereldwijd dekking?
De buitenshuisdekking geldt in Nederland.

Is verlies ook gedekt, of alleen schade en diefstal?
U bent verzekerd voor materiële schade aan en diefstal van de inboedel. Verlies is dus niet verzekerd. 

Zijn bezittingen zoals telecom, computers of audio ook verzekerd?
Voor telefoons, tablets en e-readers bedraagt de maximale dekking  € 250,- en voor overige computer- en fotoapparatuur € 1.250,-. Voor sieraden is de maximale dekking € 350,-.

Is er een eigen risico?
Het eigen risico bedraagt € 50,-

Wat is de aanvullende premie voor de buitenshuisdekking?
We adviseren u graag. Onze adviseurs kijken samen met u naar de beste productoplossing. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op met onze adviseurs.