Check uw reisverzekering voor vertrek

Check uw reisverzekering voor vertrek
Publicatiedatum: 15 april 2022

We gaan weer vaker op vakantie en een weekendje weg. Ook de meeste reisbeperkingen voor buitenlandse reizen zijn opgeheven, waardoor het buitenland ook weer een reisoptie is. Heeft u ook reisplannen? Check dan samen met ons uw reisverzekering. Veel mensen hebben de reisverzekering namelijk stopt gezet of de dekking aangepast in de periode van de COVID-19 reisbeperkingen.  Bel onze adviseurs en we kijken samen of uw reisverzekering voldoende dekking geeft

 

Waar wordt uw reisverzekering op gecontroleerd?

We hebben alvast enkele van de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Reisverzekering
Loopt de reisverzekering voor u en uw gezinsleden nog? Of heeft u deze opgezegd. Misschien zijn uw kinderen inmiddels uit huis en niet meer meeverzekerd. We controleren dit graag voor u.

Europa/werelddekking
Welke dekking heeft u op dit moment voor uw reisverzekering. En past dit bij uw reiswensen?

Annulering van een dure reis
Maakt u een dure reis tijdens de vakantie? Controleer uw annuleringsdekking dan goed. De dekking van deze verzekering is bij grote reizen namelijk niet altijd voldoende. U kunt dan de annuleringsdekking tijdelijk verhogen.

Medische kosten in het buitenland
Wordt u of een van uw reisgenoten ziek in het buitenland tijdens de reis? Niet alle medische kosten in het buitenland zijn verzekerd met uw zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars medische kosten in het buitenland volgens het tarief dat in Nederland geldt. Voor landen waar de medische zorg duur is, bijvoorbeeld Zwitserland moet u dan een deel zelf betalen. We kijken samen met u of het nodig is om medische kosten extra te verzekeren op uw reisverzekering.

Tip: schade tijdens een dagje weg?
Gaat u een dagje weg in Nederland? En krijgt u een schade? Dan valt deze schade niet onder uw reisverzekering. Hiervoor kunt u een buitenshuis dekking afsluiten. Dit is een aanvullende dekking bij uw inboedelverzekering. 

 

Wij checken graag samen met u uw reisverzekering

Ron van der Elst

Wilt u meer weten?
Ron van der Elst staat voor u klaar.

Christine Maijers

Wilt u meer weten?
Christine Maijers staat voor u klaar.