De Amersfoortse beste inkomens- en cz beste zorgverzekeraar van 2019

De Amersfoortse beste inkomens- en cz beste zorgverzekeraar van 2019
Publicatiedatum: 6 mei 2020

De winnaars van het tevredenheidsonderzoek 2019 van VLC & Partners zijn bekend. Graag feliciteren we De Amersfoortse als best beoordeelde inkomensverzekeraar, Matthijs de Korte van De Goudse als best beoordeelde interne accountmanager en Frank Holierhoek van De Amersfoortse als best beoordeelde externe accountmanager.

Jaarlijks doet VLC & Partners onderzoek naar de klanttevredenheid bij inkomensverzekaars. Hierin onderzoeken wij onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de klantvriendelijkheid en de processen. Zo beoordelen wij hen onder andere op een goede dekking, scherpe premies, bereikbaarheid, flexibiliteit, reactiesnelheid, coulance en ondersteuning. Alle verzekeraars hebben aandachtspunten en feedback van ons gekregen, daar waar nog ruimte voor verbetering is.

Wat ons vooral is opgevallen in het onderzoek van 2019, in vergelijking met voorgaande jaren, is dat de medewerkers steeds meer het verschil maken in het eindcijfer. Aandacht voor de klant werkt. Daardoor voelt de klant zich gezien en gewaardeerd. Een overzicht van alle winnaars per categorie:
 

Inkomensverzekeraars

  • Beste overall score: De Amersfoortse met een 7,5
  • Beste administratieve processen: De Goudse met een 6,7*
  • Beste product: De Goudse met een 8,2
  • Beste pr/zichtbaarheid: De Goudse met een 7,4
  • Beste digitale dienstverlening: De Amersfoortse 7,8

Beste interne accountteam:

  • Matthijs de Korte van De Goudse**

Beste externe accountteam:

  • Frank Holierhoek van De Amersfoortse**

* Op de tweede plek stond de Amersfoortse met een 6,5. Alle andere verzekeraars scoorden in deze categorie een onvoldoende.
** Voor hun mooie prestatie hebben zij van ons een fles wijn ontvangen.


In 2021 zullen wij weer onderzoek doen. Wij zijn zeer benieuwd welke verzekeraars en medewerkers dan het verschil gaan maken. Als adviseur houden wij dit graag voor u in de gaten.