De annuleringsverzekering: wat is er wel en niet gedekt?

De annuleringsverzekering: wat is er wel en niet gedekt?

Gaat u dit voorjaar of deze zomer op vakantie? Of wilt u iets gaan boeken? Dan is het goed om te weten wat uw annuleringsverzekering wel en niet dekt. En heeft een annuleringsverzekering wel zin?

Corona | reisadvies van de overheid
Heeft u een vakantie geboekt en deze kan niet kan doorgaan omdat de bestemming code oranje kriigt? Of moet uw resort dicht vanwege corona?  Dan dekt uw annuleringsverzekering dit niet. 
Corona is namelijk  bijna altijd uitgesloten. Het is bij geen enkele verzekeringsmaatschappij nog een onzeker voorval. En valt dus buiten de dekking. Als u om deze reden niet kunt reizen dan is het verstandig om met de reisaanbieder de mogelijkheden te bespreken van verzetten of uw geld terug te krijgen.

Corona |  ziek
Moet u echter uw vakantie annuleren omdat u of een van uw gezinsleden corona heeft? Dan is dit wel gedekt. Het niet op vakantie kunnen vanwege een ernstige ziekte valt gewoon onder de dekking. U moet dan wel een doktersverklaring (of positieve testuitslag) kunnen overleggen.

Als iemand corona krijgt tijdens de reis of vakantie dan is er niet altijd dekking voor eerdere terugkeer of de kosten voor langer verblijf ter plaatse. Dit is alleen het geval als er sprake is van medisch vast te stellen ernstige ziekte. De beoordeling hiervan is aan de medisch adviseur van de verzekeraar. Krijgt iemand op vakantie corona? Neem dan altijd contact worden op met de alarmcentrale.
 

Het belang van de annuleringsverzekering
We adviseren onze klanten om altijd een annuleringsverzekering  af te sluiten. Ook als u in Nederland of dichtbij op vakantie gaat. Er kunnen altijd situaties voorkomen zodat u niet kunt reizen. Denk bijvoorbeeld aan een overlijden in de directe familie.  

U kunt op elk moment een annuleringsverzekering afsluiten. Maar let op: heeft u dit aanvullende onderdeel annulering meer dan 14 dagen na het boeken van de reis afgesloten? Dan vergoeden wij de eventuele schade of annulering van die reis niet.

Heeft u een doorlopende annuleringsdekking? Dan bent u doorlopend verzekerd. U hoeft niet iedere boeking te melden.

Meer weten?
Heeft u vragen over uw reisverzekering of de annuleringsdekking? Neem contact op met onze adviseurs.