De pensioenkennis bij HR en OR verhogen

De pensioenkennis bij HR en OR verhogen
Publicatiedatum: 21 maart 2023

Meer dan ooit is het pensioendossier actueel. We staan namelijk aan de vooravond van nieuwe pensioenwetgeving die iedere pensioenregeling in Nederland zal raken. Maar er kan uiteraard ook een andere reden zijn waarom pensioen op de agenda staat, zoals harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, een mogelijke bedrijfsovername of het aflopen van het huidige pensioencontract met de pensioenuitvoerder.

Allemaal onderwerpen waar je als HR-medewerker of ondernemingsraad een oordeel over moet hebben. Op zo’n moment is het van belang voldoende pensioenkennis te hebben om tot een goed oordeel te komen.

Via de VLC Academy je pensioenkennis verhogen.

Voor HR-medewerkers verzorgen wij enkele keren per jaar een HR-pensioenopleiding. In een dagdeel word je meegenomen door het pensioenlandschap, de actualiteiten en pensioenvragen die vaak worden gesteld aan HR. 

 

Lees meer over de pensioenopleiding HR

Ondernemingsraden hebben in veel gevallen een belangrijke rol bij aanpassing van de pensioenregeling. Speciaal hiervoor hebben wij een opleiding voor OR-leden. In een dagdeel word je opgeleid tot een volwaardige gesprekspartner op het pensioendossier. 

 

Lees meer over de pensioenopleiding OR

Lars Peters

Wilt u meer weten?
Lars Peters staat voor u klaar.

Met ruim 26 jaar ervaring ondersteun ik werkgevers en ondernemingsraden bij collectieve pensioenregelingen voor het personeel. Heldere communicatie en een pragmatische aanpak staan hierbij centraal. Ook ben ik lid van de Kring van Pensioenspecialisten en docent bij de VLC Academy.