Extra waardestijging van bedrijfsgebouwen

Extra waardestijging van bedrijfsgebouwen
Publicatiedatum: 17 december 2019

Per 1 november worden de verzekerde sommen voor de verzekering van een aantal gebouwen geïndexeerd. Hiermee blijft de verzekerde waarde gelijk opgaan met de waardestijging. Naast de gebruikelijke indexatie passen we dit jaar een extra indexatie toe.

De voornaamste reden is de huidige economische ontwikkeling. Door de bloeiende economie stijgt vastgoed op dit moment meer in waarde. Als de herbouwwaarde hoger is, dan moet ook de uitkering hoger zijn als zich een schade voordoet.

Deze trend wordt bevestigd in verschillende publicaties van Bureau Documentatie Bouwwezen en Cobouw. De onderzoeken laten zien dat de inschrijfsommen van aannemers (conjunctureel) harder stijgen dan de indexen van de bouwkosten (structureel). Een stijgende herbouwwaarde is hiervan een direct gevolg.

Bij indexering laat VLC & Partners zich adviseren door adviesbureau Lengkeek. Op hun advies heeft VLC & Partners besloten om dit jaar een extra indexering toe te passen van 7,5% op brandverzekeringen voor de zakelijke markt. Daarmee blijft de verzekerde waarde in lijn met de huidige economische ontwikkelingen.