Goed (ex-)werkgeverschap levert u geld op

Goed (ex-)werkgeverschap levert u geld op

Consultant Zorg & Verzuim Daniël Rijnbeek heeft lef. Hij durft te stellen dat goed (ex) werkgeverschap u geld oplevert. Werknemers kunnen ziek worden. En soms raken werknemers zo ziek dat terugkeren in het arbeidsproces geheel of gedeeltelijk niet (meer) mogelijk is. Een ex-werknemer die een WGA-uitkering ontvangt, kost u gemiddeld tussen de € 180.000 en € 320.000.

Lichte stijging aantal arbeidsongeschiktheidsuitkeringen

We zien voor het eerst in jaren weer een lichte stijging van het aantal arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Onderzoek naar de oorzaken geeft geen uitsluitsel, maar wel een indicatie dat een groeiend aantal werknemers én een vergrijzende arbeidsmarkt de oorzaken kunnen zijn. Daarnaast is de werkdruk fors toegenomen in afgelopen decennia. Met name de psychische belasting. Dit is nog steeds een van de grootste oorzaken voor niet-duurzame arbeidsongeschiktheid.

Actieve begeleiding loont

Vandaag de dag kunnen we de eerste resultaten overleggen van ex-werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering die begeleiding hebben gekregen. Wat we kunnen aantonen is dat aandacht beloond wordt. Werkgevers die ex-werknemers (laten) begeleiden, aandacht geven, praten over re-integratie of zelfs praten over een voor de ex-werknemer gunstigere duurzame arbeidsongeschiktheidsuitkering, besparen veel geld. Het terugverdienmodel is een op drie. Voor elke geïnvesteerde euro krijgt u gemiddeld vier euro terug. Naast lastenverlichting staat u hierdoor ook te boek als een goede (ex) werkgever!

Daniƫl van Rijnbeek


Interesse? Neem contact met ons op voor een afspraak. 

Kantoor Den Bosch
(073) 692 46 57                                             
   
Kantoor Den Haag
(070) 302 22 22

Bronnen:
Cijfers en trends UWV, november 2018
Resultaten ENgage, trackrecord actieve verzuimbegeleiding

 

Daniël van Rijnbeek