Lage hypotheekrente meeverhuizen

Lage hypotheekrente meeverhuizen

De meeste hypotheekverstrekkers kennen de mogelijkheid om bij aankoop van een andere woning het huidige rentecontract mee te verhuizen: de verhuisregeling. 

De afgelopen jaren werd daar weinig gebruik van gemaakt omdat de rente in een dalende trend zat. Maar de afgelopen maanden zien we de rente (hard) oplopen en wordt het in veel gevallen interessant om de hypotheekrente mee te verhuizen naar de nieuwe woning of in sommige gevallen ‘mee te verkopen’ met de woning. Dat maakt de verhuisregeling nu weer een interessante optie.

Gebruik maken van de verhuisregeling

Heeft u verhuisplannen? En wilt u uw lage rente meenemen? Dan is het verstandig dat u voordat u uw eigen woning verkoopt of een nieuwe woning aankoopt met de hypotheek adviseur overlegt over de mogelijkheden.

  • Iedere hypotheekverstrekker stelt zijn eigen voorwaarden aan het meeverhuizen en zeker als men eerst de eigen woning verkoopt wil de hypotheekverstrekker daar vaak tijdig én met specifieke documenten van op de hoogte gebracht worden. 
  • Wordt niet voldaan aan de vereisten? Dan vervalt de mogelijkheid om de rente mee te verhuizen. En dat kan dus een flink hogere maandlast tot gevolg hebben. 

Ga voor de aan- of verkoop al in gesprek

Ga op tijd in gesprek met één van onze hypotheekadviseurs om voorgelicht te worden over de mogelijkheden, maar ook over de voorwaarden. Als volledig onafhankelijk aanbieder van vrijwel alle maatschappijen hebben wij die voorwaarden voor u in beeld. Onze hypotheekadviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Lees meer over de verhuisregeling
Edgar de Jager

Wilt u meer weten?
Edgar de Jager staat voor u klaar.

Niels Vrinten

Wilt u meer weten?
Niels Vrinten staat voor u klaar.