PERSBERICHT: Mariken Tannemaat versterkt Raad van Commissarissen VLC & Partners

PERSBERICHT: Mariken Tannemaat versterkt Raad van Commissarissen VLC & Partners

Per 1 september is Mariken Tannemaat (48) toegetreden tot de Raad van Commissarissen van VLC & Partners.

Mariken heeft veel ervaring met innovatie en digitaliseringstrajecten, zoals de toepassing van kunstmatige intelligentie en digitalisering van klantcontacten. Zij begrijpt wat het effect is van bestaande en opkomende technologieën op consumenten en ondernemingen. Mariken was voorheen Chief Innovation Officer bij Robeco en Nationale-Nederlanden.

Gelet op voorgaande zijn innovatie en digitalisering belangrijke aandachtsgebieden voor Mariken binnen de RvC. Haar expertise op dit gebied sluit naadloos aan bij de ambities van VLC & Partners.

Innovatie en digitalisering belangrijke aandachtsgebieden voor Mariken binnen de RvC.

Innovatie en digitalisering belangrijke aandachtsgebieden voor Mariken binnen de RvC.

Mariken Tannemaat: “Ik heb VLC & Partners leren kennen als een professioneel adviesbedrijf maar ook als een bedrijf met een gezonde ambitie om forse stappen te zetten op het gebied van innovatie, digitalisering en data. Dit doen zij vanuit de visie dat er markt breed nog veel ruimte is voor een efficiëntere en daarmee klantgerichtere inrichting van de advies- en distributieketen. Vanuit mijn ervaring bij financiële dienstverleners deel ik deze visie en lever ik in mijn rol graag een bijdrage aan het verwezenlijken van de ambities van VLC & Partners.”

Geert Bouwmeester: “Met Mariken versterken wij de Raad van Commissarissen met een unieke combinatie van ervaring. Mariken helpt ons om de ambitie van VLC & Partners om als Nederlandse risicomanager voorop te lopen te realiseren. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat Mariken de RVC versterkt.”

Naast toezichthouder bij VLC & Partners bekleedt Mariken ook commissariaten bij CM.com en Wehkamp en is zij voorgedragen als commissaris bij ABN AMRO N.V..

Mariken Tannemaat is door de aandeelhoudersvergadering van VLC & Partners benoemd onder voorbehoud van toetsing door de AFM.