Persbericht | VLC & Partners presenteert nieuwe investeerder Howden

Persbericht | VLC & Partners presenteert nieuwe investeerder Howden
Publicatiedatum: 19 december 2023

19 december 2023 - Vandaag presenteert VLC & Partners een nieuwe investeerder: Howden, een wereldwijde verzekeringsgroep. Een strategisch partner voor de lange termijn, passend bij de ambities en het DNA van de huidige organisatie. Dit betekent dat VLC & Partners 100% onderdeel wordt van Howden. De huidige aandeelhouders, met als grootaandeelhouder De Goudse, verkopen hun volledige belang aan Howden. 

VLC & Partners presenteert nieuwe investeerder Howden


VLC & Partners heeft sinds 2016 een substantiële groei doorgemaakt, leidend tot een sterke positie in mid-corporate, mkb en private insurance. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat VLC & Partners vandaag de dag een sterk en gezond bedrijf is in de top van de adviesmarkt. 

Lando te Molder, Algemeen directeur VLC & Partners: "Als onderdeel van ons streven om onze toppositie in de Nederlandse en internationale adviesmarkt verder uit te bouwen, is het kiezen van een strategische partner van het allergrootste belang. We zijn erg blij dat we een lange termijn partner hebben gevonden die naadloos aansluit op onze kernwaarden en ambities. Howdens commitment om haar medewerkers en klanten voorop te stellen sluit perfect aan bij onze bedrijfswaarden. Dit partnerschap markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor ons dat onze internationale aanwezigheid zal versterken en uitzonderlijke mogelijkheden zal creëren voor verdere groei. Het creëert nieuwe mogelijkheden voor product- en propositieontwikkeling, digitalisering en vooruitgang op het gebied van data en technologie."

De directie van VLC & Partners heeft veel vertrouwen in een mooie toekomst met Howden waarin de organisatie – samen met alle collega’s – zich optimaal kan ontwikkelen. 


David Howden, CEO van Howden: "Deze overname is een van de belangrijkste die we tot nu toe hebben gedaan op het Europese vasteland. VLC is een zeer gerespecteerd bedrijf, dat bekend staat om haar uitstekende dienstverlening aan klanten. Dat zij ervoor hebben gekozen zich bij ons aan te sluiten, is een bewijs van ons voortdurende vermogen om toptalent aan te trekken in al onze markten, onze goed op elkaar aansluitende bedrijfsculturen, onze klantgerichtheid en de kwaliteit van onze gezamenlijke groeiambities.

Samen met de onlangs bekendgemaakte overname van NORTH in Denemarken, illustreert dit nog eens duidelijk onze geduldige, strategische toewijding aan de regio; we zijn nu een speler van formaat in elke belangrijke verzekeringsmarkt in Europa, en we blijven onze lang gekoesterde ambitie waarmaken om de Europese intermediair bij uitstek te worden voor klanten en talent door samen te werken met de allerbeste bedrijven."  

VLC & Partners wordt het leidend platform van Howden in Nederland. De huidige algemeen directeur van VLC & Partners Lando te Molder wordt benoemd als CEO Howden Nederland. De komende periode wordt bekeken op welke manier de samenwerking met de huidige organisatie van Howden Nederland wordt ingericht. Richting de toekomst verdwijnt de merknaam VLC & Partners en werken we toe naar merknaam Howden. 

Bij deze transactie zijn De Goudse en VLC & Partners geadviseerd door Aperghis & Co als financieel adviseur en Hogan Lovells als juridisch adviseur. Howden is geadviseerd door MarshBerry als financieel adviseur en Norton Rose als juridisch adviseur.


Over VLC & Partners

VLC & Partners is een top 10 speler in de Nederlandse assurantie adviesmarkt op het gebied van risicomanagement, zorg- en verzuim, pensioen en private insurance. Met 500 medewerkers zijn ze actief op 7 verschillende locaties in Nederland.

Over Howden

Howden is een toonaangevende wereldwijde verzekeringsgroep met als fundament ‘employee ownership’. Opgericht in 1994, opereert het in 50 landen verspreid over Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf heeft 15.000 medewerkers en behandelt namens cliënten een premievolume van $35 miljard.


 

Informatie voor de redactie

De afronding van deze overname is onder voorbehoud van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en raadpleging van de Ondernemingsraad. 


Voor meer informatie, bezoek www.howdengroup.com en www.howdengroupholdings.com

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Robert Dalhuisen | robert.dalhuisen@vlc-partners.nl | Tel  06-53213073