Update behandeling Wet toekomst pensioenen in de Eerste Kamer

Update behandeling Wet toekomst pensioenen in de Eerste Kamer
Update behandeling Wet toekomst pensioenen in de Eerste Kamer

Update behandeling Wet toekomst pensioenen in de Eerste Kamer

Publicatiedatum: 18 april 2023

De Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft besloten ernaar te streven de behandeling van het wetsvoorstel af te ronden voor de Kamerwisseling op 13 juni 2023. 

Een korte samenvatting van de afgelopen maand:

  • Op 15 maart 2023 hebben de fracties uit de Eerste Kamer meer dan 1000 vragen gesteld aan de Minister over de Wet Toekomst Pensioenen. Al binnen 9 dagen kwam de Minister met een reactie. 
  • Op 28 maart 2023 uitten meerdere Eerste Kamerleden, ook van de coalitiepartijen, hun ongenoegen over de kwaliteit van de antwoorden. Er is een tweede vragenronde overeengekomen. De Minister heeft tot 21 april 2023 de tijd om de vragen te beantwoorden. De oproep aan de Minister is om dit keer zorgvuldige antwoorden te geven.
  • Op 9 mei 2023 komt de commissie bij elkaar om de antwoorden te bestuderen.
  • De commissie doet het voorstel om het plenaire debat in de Eerste Kamer op 15 en 16 mei 2023 te houden maar Senatoren hebben de behandeling van de wet op het laatste moment nog uitgesteld naar 22 en 23 mei, met een stemming een week later. In principe is 30 mei de laatste dag om te stemmen voordat de nieuwe Eerste Kamer aantreedt.

De laatste vergaderdag van de huidige Eerste Kamer is op 6 juni 2023. Op die dag vindt ook het afscheid plaats van leden die niet terugkeren in de nieuwe Kamer. Op 13 juni 2023 is de eerste vergadering van de nieuwe Eerste Kamer.
 

 

Wat zijn de gevolgen voor uw pensioenregeling?

Bent u benieuwd naar de gevolgen van de Wet toekomst pensioenen voor uw pensioenregeling, dan kunt u hierover meer
 

Meer informatie
Michel Kamps

Wilt u meer weten?
Michel Kamps staat voor u klaar.

Bij mij stroomt er pensioen door mijn aderen. Met ruim 15 jaar ervaring weet ik van de hoed en de rand en sta ik klaar om iedere vraag te beantwoorden.