Uw huis beter verkopen? Denk aan het energielabel!

Uw huis beter verkopen? Denk aan het energielabel!

Mede door de energiecrisis zijn de verschillen in huizen met een laag of hoog energielabel steeds groter geworden. Niet alleen in energiekosten maar zeker ook in verkoopbaarheid. Verschillende makelaars geven aan dat ze verkopers met een laag energielabel adviseren eerst de woning te verduurzamen. Zij merken dat een woning met een goed energielabel beter verkoopt. 

Het energielabel

Het energielabel geeft een indicatie hoe zuinig de woning is. Als u uw huis verkoopt, moet u een definitief energielabel overhandigen aan de koper. Daardoor kunnen mensen direct zien hoe zuinig de woning daadwerkelijk is. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, minder CO₂-uitstoot en meer wooncomfort. Uw huidige energielabel kunt u zelf online opzoeken.

Het energielabel

Wat is uw energielabel?

Wat is het huidige tijdelijke energielabel van uw woning? U kunt dat online opzoeken 

Zoek uw energielabel

Bij het bepalen van het definitieve energielabel wordt de woning specifiek getoetst aan een aantal factoren. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar verbeteringen die aan de woning zijn aangebracht na de bouw. Denk daarbij aan betere isolatie, dubbel glas of een nieuwe verwarmingsketel. 

Met een beter energielabel neemt u de onzekerheid over eventuele toekomstig hoge maandlasten voor een belangrijk deel weg. Overweegt u dus de woning te gaan verkopen en heeft u nog geen A- of B-label? Denkt u dan eens aan verduurzamen. 

Verduurzaming financieren met een hypotheek

Als u niet de eigen middelen heeft voor verduurzamen, kunt u dit mogelijk ook financieren. Naast het voordeel van een betere verkoopbaarheid heeft u zelf ook direct het voordeel van meer comfort en meer grip op de energierekening. Benieuwd wat er voor u mogelijk is?
 

Edgar de Jager

Wilt u meer weten?
Edgar de Jager staat voor u klaar.

Wij ervaren in het advies aan ondernemers en DGA's. En wij weten hoe complex uw inkomstenstructuur kan zijn. Daarom kijken wij verder dan uw salarisstrook of fee! Denk aan inkomsten uit vermogen, deelnemingen en huur. Voor u als professional of ondernemer is dit van wezenlijk belang in de aanvraag.