WAB

WAB

Wist u het al? Uitzenden zal duurder worden, meer werknemers krijgen een vast contract en tijdelijke contracten worden 5% duurder. Nog niet mee bekend? De WAB is 28 mei jl door de eerste kamer aangenomen en heeft veel impact op arbeidsrelaties en kosten. Grote bedrijven maken zich op voor keuzes: meer mensen een vast dienstverband aanbieden of juist niet? Daarnaast is er een keuze om wel of niet via uitzend- of payrollconstructies mensen in te blijven zetten. Maar is dat wel handig met de extra kosten? Wat is het voordeel voor de werkgever, wat levert het op?

Aan elk nadeel zit ook een voordeel is een beroemde quote van Johan Cruijf. De WAB moet een stimulans bieden om werknemers meer zekerheid en sneller zekerheid te geven. Het verschil tussen vast en flex zou met deze maatregelen kleiner moeten worden.

De markt zal met de marktwerking onherroepelijk reageren, uitzendkosten zullen stijgen, de loonkosten naar verwachting ook maar is ook winst zoals betrokkenheid, meer kennis die binnen een bedrijf blijft. Wat het voor uw bedrijf betekend hangt af van de keuzes die u maakt komende weken en maanden. Hulp nodig of wilt u een keer koffie drinken om de wijzigingen en mogelijkheden te bespreken? Ik kom graag een keer bij u langs bel 06-50692603 of mail daniel.rijnbeek@vlc-partners.nl