Pensioenopleiding HR

De belangrijkste aspecten van de pensioenregeling
Pensioenopleiding HR
Pensioenopleiding HR | VLC Academy

Pensioenopleiding HR

De belangrijkste aspecten van de pensioenregeling


Waarom een pensioenopleiding voor HR

Voor medewerkers van een HR-afdeling is het belangrijk dat zij de pensioenregeling begrijpen. Het is van belang dat ze niet alleen weten wat een werknemer mag verwachten, maar ook dat ze goed geïnformeerd zijn over de relevante wet- en regelgeving en de actuele ontwikkelingen. Hier zijn de belangrijkste redenen voor op een rij:

 • Verantwoordelijkheid: HR is verantwoordelijk voor het beheer van de pensioenregeling en is ervoor verantwoordelijk dat werknemers correct worden geïnformeerd over hun pensioen. Door een pensioenopleiding te volgen, kunnen HR-medewerkers de benodigde kennis en vaardigheden verwerven.
 • Compliance: Een pensioenopleiding stelt HR in staat om hun kennis van de relevante wet- en regelgeving, die van toepassing is op de pensioenregeling, actueel te houden.
 • Inzicht in pensioenregelingen: Dankzij de pensioenopleiding krijgen HR-medewerkers een duidelijk inzicht in de pensioenregelingen die de organisatie biedt. Dit resulteert in beter geïnformeerde werknemers, die daardoor betere beslissingen kunnen nemen.
 • Communicatie: De pensioenopleiding ondersteunt HR-medewerkers in het effectief communiceren. Ze leren hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen inzetten om informatie op een heldere en begrijpelijke wijze over te brengen.
 • Kostenbesparing: Door de verworven kennis en vaardigheden kunnen HR-medewerkers de pensioenregeling efficiënter beheren, wat leidt tot kostenbesparing.


Meld u aan voor de pensioenopleiding HR

Komende opleidingsdata:
 

📅  Donderdag 20 juni | 10.00 – 14.30 uur  Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk. U kunt uzelf op dit moment alleen op de wachtlijst plaatsen.  

 

 

Inschrijven
Pensioenopleiding

Het resultaat

De deelnemer ontwikkelt een stevige basis om alle werkzaamheden correct uit te voeren en vragen van werknemers en management te beantwoorden. Na afloop is de deelnemer bekend met de belangrijkste aspecten van een pensioenregeling, is de deelnemer een goede gesprekspartner voor het management en de ondernemingsraad en is de deelnemer in staat om de eerste vragen van werknemers te beantwoorden in geval van bijvoorbeeld huwelijk, echtscheiding en andere (life-)events.

Voor wie

De pensioenopleiding is bestemd voor iedereen die binnen de onderneming te maken heeft met -vragen omtrent- de pensioenregeling. Denk aan het directieteam, de HR-afdeling, collega’s van de afdeling Finance, salarisadministrateurs. Een vooropleiding is niet vereist. 
 

Terug naar de opleidingen
PensioenopleidingHet programma van de pensioenopleiding

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen: 

 • De drie pijlers van ons pensioensysteem
 • Pensioenvormen,  pensioentoezeggingen en pensioenuitvoerders
 • Financiering van de pensioenen
 • Actualiteiten
 • Deelnemer mutaties
 • (Life-)events
 • Pensioencommunicatie

Tijdens de opleiding worden de diverse onderwerpen behandeld met uw eigen pensioenregeling als voorbeeld. 

Locatie
De opleiding wordt bij u op locatie gegeven en duurt 1 dagdeel (3,5 tot 4 uur).  Als u dat wenst kan er ook gebruik gemaakt worden van een ruimte in één van onze kantoren.

Bewijs van deelname
Iedere deelnemer ontvangt na afloop een bewijs van deelname. 

Samenvattend
Een pensioenopleiding voor een HR-afdeling is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat werknemers goed geïnformeerd zijn over hun pensioenregelingen en dat de organisatie zich aan de wet- en regelgeving houdt. HR-medewerkers kunnen door een pensioenopleiding de juiste kennis en vaardigheden opdoen om hun verantwoordelijkheden effectief uit te voeren. 


Uw investering

Als de opleiding in-company voor uw gehele HR-afdeling wordt georganiseerd factureren wij bij 5 tot 8 deelnemers eenmalig € 2.581,- en € 2.855,- bij 9 tot 15 deelnemers (tarief 2024). Dit is exclusief 21% btw en inclusief materialen. Wilt u gebruik maken van een ruimte in één van de kantoren van VLC & Partners dan kunnen aanvullend nog arrangementskosten in rekening worden gebracht.  

Voor een individuele inschrijving betaalt u € 364,- per persoon. Dit is exclusief 21% btw en inclusief lunch & materialen.  Let op!  De opleiding gaat door als er minimaal 6 deelnemers zijn. We hanteren ook een maximaal aantal deelnemers, afhankelijk van de zaalgrootte, van 12 tot 15 deelnemers.  

Bestaande klanten van VLC & Partners ontvangen 10% korting.

Inschrijven