Inspiratiesessie Burn-out; Feiten & fabels

Inspiratiesessie Burn-out; Feiten & fabels
Inspiratiesessie Burn-out; Feiten & fabels 

Inspiratiesessie Burn-out; Feiten & fabels 

Word de specialist binnen uw organisatie

Homepage VLC Academy ← 

 

Waarom een inspiratiesessie over Burn-out: Feiten & Fabels

Burn-out staat in het middelpunt van de publieke belangstelling. Er wordt gesuggereerd dat er sprake is van een burn-out epidemie in Nederland. Maar is dat wel zo? Wat zeggen de cijfers? En wat moet er eigenlijk onder burn-out worden verstaan? Zijn de deskundigen het onder met elkaar eens? In deze lezing wordt een poging gewaagd om antwoord te krijgen op deze en soortgelijke vragen. Er zal ook aandacht besteed worden aan het Job-Demands Resources (JDR) model en het EnergieKompas.  Het JD-R model legt de oorzaken van burn-out bloot en het daarop gebaseerde EnergieKompas is een online tool die in de praktijk kan worden ingezet om burn-out te voorkomen. 

Externe specialist

“Als je op het werk alleen maar geeft en weinig terugkrijgt, gaat er echt iets stuk” - Wilmar en Elco Schaufeli

Wilmar Schaufeli is emeritus-hoogleraar Arbeids en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en de KU Leuven. Hij is wereldwijd een van de meest geciteerde wetenschappers op zijn terrein en publiceerde o.a. over burn-out, werkstress, bevlogenheid, werkverslaving en ziekteverzuim. In 2019 ontving hij de Distinguished Research Award van de European Association of Work and Organizational Psychology en sinds 2008 is hij fellow van de European Academy of Occupational Health Psychology. Ook adviseert hij als (mede) oprichter van Triple i Human Capital  (www.3ihc.nl) organisaties over het toepassen van principes uit de (positieve) psychologie om zodoende de duurzame inzetbaarheid van werknemers te vergroten.  Voor meer informatie: www.wilmarschaufeli.nl

Elco Schaufeli is bedrijfskundige, (mede) oprichter van Triple i Human Capital  (www.3ihc.nl) en mede-ontwikkelaar van het EnergieKompas. Hij heeft ruime ervaring met het begeleiden van organisaties en het opleiden van leiders en HR- en Arboprofessionals om op praktische en evidence-based wijze te werken aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers in organisaties. 

Lars
 

Vervolgsessie VLC & Partners

Na de inspiratiesessie van Wilmar en Elco Schaufeli over de feiten & fabels over een burn-out, nodigen wij de deelnemers uit voor een vervolgsessie door VLC & Partners. Deze sessie, geïnspireerd door de inzichten over burn-out, richt zich op praktische toepassingen binnen onze organisaties. 

ENgage zal inzichten delen over procesverbetering in verzuimbeheer, terwijl Vitaal Ondernemen zich focust op vernieuwende arbodienstverlening. Deze sessie biedt een platform voor onze dochter- en zusterbedrijven om kennis en ervaringen uit te wisselen, gericht op het verbeteren van welzijn en efficiëntie op de werkplek. Mis deze kans niet om van elkaar te leren en samen te groeien.

Dagprogramma


Na afloop 

Na afloop van de sessie bieden wij een -eenvoudige- lunch aan. Deelnemers die liever direct vertrekken, kunnen een broodje meenemen voor onderweg. Voor wie interesse heeft in verdere gesprekken of netwerkmogelijkheden, bieden we de ruimte om langer te blijven. Zo kunt u in een informele setting napraten en connecties leggen. Heeft u specifieke dieetwensen? Geef deze dan door bij uw aanmelding, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

 

Aanmelden 

Meld u nu aan voor de inspirerende sessie geleid door Wilmar en Elco Schaufeli, Burn-out: feiten & fabels en leer hoe u het welzijn op de werkvloer kunt verbeteren

Wanneer                              donderdag 12 september 2024

Waar                                      VLC & Partners 
                                                Van Alkemadelaan 700
                                                2597 AW Den Haag

Voor wie
De inspiratiesessies zijn met name interessant voor HR-medewerkers en HR-managers werkend bij bedrijven met minimaal 100 werknemers die met hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met personeelsbeleid, leiderschap, verzuim en/of pensioen. 

Inschrijven

 

Andere inspiratiesessies

Daarnaast deze sessie bieden wij een nog drie inspiratiesessies die elk verschillende aspecten van personeelsmanagement, verzuimbeleid en leiderschap behandelen. Laat elke sessie een inspiratie zijn om direct aan de slag te gaan met inzichten die direct toepasbaar zijn binnen uw organisatie. Mis deze kans niet om te leren van de besten in het veld en neem de leiding in het aantrekken en behouden van top talent. Aanmelden kan direct via onze website.

Uw investering

De kosten voor deze inspiratiesessie bedragen slechts € 295,-. Bent u al klant van VLC & Partners dan betaalt u € 195,-.  

Meld u zich direct aan voor 2 sessies of meer,  dan ontvangt u korting:  

  • Inschrijven voor 2 sessies  10% korting
  • Inschrijven voor 3 sessies  20% korting
  • Inschrijven voor 4 sessies  33% korting