Arbeidsongeschiktheidsverzekering: tips om uw verzekering betaalbaar te houden

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: tips om uw verzekering betaalbaar te houden

Veel professionals hebben bericht over de premieverhoging van hun arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van de verzekeraar ontvangen. De premieverhoging is in veel gevallen aanzienlijk en gaat in begin 2023. De ingangsdatum is afhankelijk van de datum waarop het nieuwe (jaar)contract ingaat.

Vier tips om uw arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalbaar te houden

1. Kijk of u tussentijds kan oversluiten 
Wist u dat u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering na een premieverhoging tussentijds kunt oversluiten naar een andere verzekeraar? Zo kunt u sneller besparen op uw premie. In sommige gevallen kunt u wel tot 40% besparen op uw premie. Heeft u een jaarcontract? Dan is uw verzekering maandelijks opzegbaar. 

2. Blijf kritisch
Heeft u vermogen en reserves opgebouwd? Bepaal welke periode u zelf kunt overbruggen en overweeg dan een langere eigen risico termijn, een lagere eindleeftijd of bespaar op de indexatie van de polis. Kijkt u ook eens kritisch naar de hoogte van uw verzekerd bedrag.

3. De premie is fiscaal aftrekbaar
De premie die u voor een AOV betaalt is fiscaal aftrekbaar, voor de vennootschaps- of inkomstenbelasting. Op basis van uw persoonlijke situatie kan uw adviseur de verschillende mogelijkheden met u doornemen.

4. Controleer periodiek of alles klopt
Wisseling in uw zakelijke of privé situatie? Uit ervaring weten wij dat het belangrijk is om periodiek te kijken of uw AOV nog in overeenstemming is met uw persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat veranderingen zoals uw inkomenssituatie, uitgavenpatroon of wensen, van invloed zijn op uw AOV.
 

Neem contact met ons op

Persoonlijk advies over besparen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Joost Klunder

Wilt u meer weten?
Joost Klunder staat voor u klaar.

Ik breng graag samen met u in kaart wat uw wensen en doelen zijn, of deze haalbaar zijn en aan welke aandachtspunten u moet denken. Zo komen we tot een plan waarin ook financiële en fiscale voordelen zijn opgenomen. Ik help u graag met al uw vragen.

Over de arbeidsongeschiktheidsverzekering