Controleer uw Whk-beschikking goed

Controleer uw Whk-beschikking goed
Publicatiedatum: 10 oktober 2022

Ook dit jaar ontvangt u eind november / begin december de beschikking voor de WerkHervattingsKas (Whk). Hierin worden de premiepercentages vermeld die u het komende jaar moet betalen voor de Ziektewet en WGA. Deze premiepercentages worden berekend door de Belastingdienst. Ieder jaar weer merken wij dat er veel fouten worden gemaakt. Bij ongeveer 70% van de ondernemingen levert de controle een -aanzienlijke- besparing op.

Wat hebt u nodig om uw Whk-beschkking te laten controleren?

Wat hebt u nodig om uw Whk-beschkking te laten controleren?

Wij hebben de volgende stukken van u nodig:

  • De te controleren Whk-beschikkingen. We kunnen maximaal 5 jaar terug, dus voor nu 2017 t/m 2022 en vanaf 1 januari 2023 worden het de beschikkingen van de jaren 2018 t/m 2023.
  • De instroomlijsten (alleen als u deze zelf heeft opgevraagd).
  • De XML van de loonaangifte per te onderzoeken boekjaar.
Arjen Karelse

Wilt u meer weten?
Arjen Karelse staat voor u klaar.

Met ruim 15 jaar ervaring adviseer ik werkgevers over de financieringsmogelijkheden van verzuim en langdurige arbeidsongeschiktheid. Het mooie van mijn vak is dat ik bij veel werkgevers over de vloer kom en deze inzichten helpen mij om mooie oplossingen te realiseren. Het vakgebied is constant in beweging en past zich voortdurend aan. Kortom er zijn mooie uitdagingen die ik graag samen met u wil aangaan!