Kerncijfers 2024

Kerncijfers 2024
Kerncijfers 2024: Belangrijke wijzigingen en aandachtspunten

Kerncijfers 2024: Belangrijke wijzigingen en aandachtspunten

 

Kerncijfers 2024 overzicht

De kerncijfers voor 2024 brengen enkele belangrijke wijzigingen met zich mee. Dit jaar zien we een substantiële verandering in het wettelijk minimumloon. Het concept van een vastgesteld minimumloon wordt losgelaten en is nu afhankelijk van het aantal gewerkte uren. De nieuwe rekenregels baseren de bedragen op een werkweek van 36 uur. Voor langere werkweken, zoals 38 en 40 uur, vallen deze bedragen hoger uit.

In lijn met deze veranderingen hanteren wij, in navolging van de Rijksoverheid, de term ‘Bruto referentie minimum maandloon (36 uur)’ voor de berekening van het minimumloon bij een 36-urige werkweek.

Daarnaast is er een opmerkelijke discrepantie wat betreft de tariefschijven in de inkomstenbelasting voor 2024. De tweede schijf kan óf € 75.518 bedragen, zoals vermeld op de website van de Belastingdienst, óf € 75.624, zoals aangegeven in het Belastingplan 2024. Beide bedragen worden momenteel online vermeld. Wij adviseren om hier rekening mee te houden bij financiële planningen en berekeningen.

Heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met uw adviseur.
 

Download overzicht
Hugo van Kuijeren

Wilt u meer weten?
Hugo van Kuijeren staat voor u klaar.

Persoonlijk, toekomstgericht en betrokken, dat ben ik! Met meer dan 15 jaar pensioenervaring help ik graag bij het oplossen van strategische pensioenvraagstukken met aandacht voor de betrokkenheid van werknemers. Met een team van pensioenspecialisten gaan we voor gezamenlijk succes en continuïteit!