Roze verzuim: zo pak je het aan

Roze verzuim: zo pak je het aan
Publicatiedatum: 8 februari 2022

Onze collega Daniël Rijnbeek is onlangs door PW. geinterviewd voor een heel interessant artikel over het ziekteverzuim. In het artikel geeft Daniël inzicht in de verschillende soorten van verzuim. Ook geeft Daniël een aantal middelen om, met name het roze verzuim, aan te pakken. 

Soorten Verzuim

Soorten Verzuim

Meer informatie over het witte, grijze, zwarte en het roze verzuim leest u op onze website. Maar voor u is het wellicht veel interessanter om te weten hoe u de verschillende soorten van verzuim kunt terugdringen. Hier is echter geen vaste methode voor. De situatie is bij iedere onderneming weer anders. Collega Daniël Rijnbeek vertelt u graag meer over onze werkwijze en hoe deze u kan helpen om de verzuimkosten terug te dringen. Neem gerust contact op met Daniël voor een kostenloos 10-minuten gesprek. 

Meer over de soorten verzuim

Verzuim legt probleem bloot

Verzuim is geen geïsoleerd probleem. Verzuim legt een probleem bloot. Als je in staat bent het verzuim met 1% te laten dalen dan boek je al een mooie winststijging! 

Lees het hele artikel
Verzuim legt probleem bloot
Stijgende verzuimkosten

Stijgende verzuimkosten

Ook in 2021 is het verzuim en daarmee de verzuimkosten, gestegen. De verschillen per sector zijn echter groot. In de financiële sector is het ziekteverzuim bijvoorbeeld onder de 3% gebleven terwijl het verzuim in de zorgsector is gestegen tot boven de 7%. Iedere onderneming kan iets aan de stijgende verzuimkosten doen. Is het verzuim laag?  Zet dan in op preventie. Is het verzuim gestegen? Zet dan in op schadelastbeheersing. 

Download Ins & Outs Casemanagement
Daniël Rijnbeek

Wilt u meer weten?
Daniël Rijnbeek staat voor u klaar.

Mijn eerste vragen aan een werkgever zijn altijd: Vindt u sociale zekerheid een leuk onderwerp? en: Zijn verzuimbeleid en verzuimbegeleiding uw favoriete bezigheid? Voor mij is het antwoord op beide vragen een volmondig ja! Verder ben ik bestuurslid van de Beroepsfederatie RADI en docent duurzame inzetbaarheid bij het NIDI. Ik ondersteun dan ook veel werkgevers en HR-professionals met hun duurzaam inzetbaarheidsbeleid voor de medewerkers.