Voorkom een boete: sluit een WA verzekering af voor uw (land)bouwvoertuig vóór 2023

Voorkom een boete: sluit een WA verzekering af voor uw (land)bouwvoertuig vóór 2023
Publicatiedatum: 6 december 2022

Wellicht heeft u een melding gehad van het RDW over het niet (goed) verzekerd zijn van uw landmateriaal/werkmateriaal. In de praktijk blijkt namelijk dat nog niet alle voertuigen voldoen aan de registratie- en kentekenplicht van (land)bouwvoertuigen die sinds 1 januari 2021 van kracht is. 

Strengere controle op registratieplicht vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 gaat de RDW strenger controleren op de registratieplicht en de daarbij behorende kentekenplicht en verzekering. Bent u als eigenaar van het voertuig niet verzekerd, of is het voertuig wel verzekerd maar is het kentekennummer en meldcode niet bekend bij uw verzekeraar, dan riskeert u een boete van € 400,-.

Uw registratie koppelen aan de WA-dekking op uw werkmateriaalverzekering

De RDW heeft een handige kentekencheck waarmee u kunt controleren of uw verzekering goed geregistreerd is. Staat er ‘Ja’ achter ‘WAM verzekerd’ dan hoeft u niets meer te doen. 

Indien dit niet het geval is en u bent klant bij ons, neemt u dan contact op. Het is belangrijk dat u binnen 28 dagen na registratie van het voertuig bij de RDW, het kenteken alsmede de meldcode doorgeeft. Wij zullen deze informatie doorzetten aan de verzekeraar die de registratie zal koppelen aan de WA-dekking op uw landmateriaal/werkmateriaalverzekering.