Tips voor uw verzekeringen en uw hypotheek

Tips voor uw verzekeringen en uw hypotheek
Publicatiedatum: 16 februari 2022

Bent u nu goed verzekerd? Is uw situatie veranderd? Is de verzekering of dekking nog nodig? Het doornemen van de verzekeringspolissen is een klus waar de meeste mensen weinig aandacht aan besteden. Om u te stimuleren dit doen, geven we u een paar tips waarmee u misschien nu of in de toekomst financieel wijzer wordt. 

Tip 1: kies voor één adviseur

Waarschijnlijk heeft u meerdere verzekeringen afgesloten. Bijvoorbeeld voor uw woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid of auto. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke zaken bij de ene verzekering als vergoeding worden uitgesloten en bij een ander type verzekering kunnen worden meeverzekerd. Dat lukt alleen goed als u alle verzekeringen bij één adviseur onderbrengt. Dus niet de ene verzekering bij de bank, de andere bij de autodealer en weer een andere bij een advieskantoor. Door alle verzekeringen bij één kantoor onder te brengen, krijgt u een beter overzicht, geen dubbele dekkingen en waarschijnlijk ook betere adviezen. 

 

Tip 2: volg ontwikkeling van uw hypotheek

Heeft u een eigen woning met een hypotheek? Controleer dan of u inmiddels in aanmerking komt voor een lagere renteopslag. Door de stijgende woningprijzen is uw woning ook meer waard geworden. Door een gestegen woningwaarde of door aflossen kan de hypotheek in een lagere risicoklasse komen, waardoor de rente omlaag kan. Dit moet u zelf doorgeven aan uw hypotheekverstrekker.

 

Tip 3: denk na over de huidige, lage rente

Heeft u een hypotheek? Wanneer loopt uw rentevaste periode af? Overweeg dit moment ‘naar voren te halen’. De rente is nog erg laag. Maar deskundigen verwachten een stijgende inflatie en daardoor ook een hogere rente. U kunt nu zekerheid ’kopen’ door een nieuwe, rentevast periode te kiezen, waardoor u bijvoorbeeld de zekerheid krijgt dat de hypotheek voor de komende 20 of 30 jaar tegen de huidige lage rente blijft lopen.

 

Tip 4: Financiële situatie

Weet u het antwoord op de vraag: wat is de financiële situatie van uw nabestaanden als u gisteren onverwacht was overleden. Of als uw partner gisteren was overleden? Kunt u dan in de huidige woning blijven wonen? Kunnen de kinderen hun studie afronden? En als u ondernemer bent, hoe gaat het dan verder met uw bedrijf? Vragen waarop u eigenlijk toch echt een antwoord moet kunnen geven. De financiële problemen die in deze situatie ontstaan kunt u voor een relatief laag bedrag voorkomen met een overlijdensrisicoverzekering.

Wij helpen u graag!

Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over deze tips? Maak gerust een belafspraak. Wij helpen u graag en snel om het noodzakelijke overzicht weer te krijgen.  

Neem contact op