Slimme zet: Ontdek waarom iedereen een rechtsbijstandsverzekering zou moeten overwegen

Slimme zet: Ontdek waarom iedereen een rechtsbijstandsverzekering zou moeten overwegen
Waarom iedereen een rechtsbijstandsverzekering zou moeten overwegen

Waarom iedereen een rechtsbijstandsverzekering zou moeten overwegen

Vijf redenen

Een conflict met de buren, problemen op het werk of financiële geschillen - iedereen kan in aanraking komen met juridische kwesties. Dit kan niet alleen hoge kosten met zich meebrengen, maar ook veel stress veroorzaken. Toch bezit slechts ongeveer de helft van de huishoudens een (gezins)rechtsbijstandverzekering. In dit artikel geven we vijf redenen waarom het verstandig is om niet te aarzelen bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering.

Waarom een rechtsbijstandsverzekering een slimme keuze is


Juridische geschillen komen vaker voor dan u denkt

Statistisch gezien is de kans groot dat u ooit te maken zult krijgen met een juridisch geschil. Als particulier heeft u gemiddeld eens in de tien jaar een juridisch geschil. Veel vaker zien we een hulpvraag van klanten die (nog) geen juridisch geschil hebben, maar al wel juridische hulp nodig hebben om bijvoorbeeld een geschil te voorkomen. Of om te bepalen welke stappen je het beste als eerste kan ondernemen.


Juridische conflicten kunnen zich voordoen op diverse gebieden

Onze adviseurs zien in de praktijk vooral een stijging in het aantal conflicten met aannemers over het verduurzamen van de woning, zoals het bij de plaatsing van zonnepanelen of het isoleren van de woning. Dit komt doordat er te weinig gekwalificeerde aannemers zijn  om te voldoen aan de vraag van de consument. Bovendien zijn er prijsstijgingen en leveringsproblemen van bouwmaterialen waardoor de spanningen tussen consument en aannemer gemakkelijk kunnen oplopen.

Dit is nog maar een voorbeeld. Ook burenruzies, arbeidsconflicten zoals ontslag of ziekte, huurconflicten of verkeersconflicten komen regelmatig voor. 


Jaarpremie is vaak voordeliger dan uurtarief advocaat 

De premie voor een rechtsbijstandverzekering is doorgaans goedkoop in vergelijking met de financiële lasten die juridische conflicten met zich mee kunnen meebrengen. Sommige conflicten resulteren in langdurige rechtszaken met bijbehorende kosten. Een advocaat kost bijvoorbeeld al snel 200,- per uur. De premie voor een rechtsbijstandverzekering, die gemiddeld enkele tientjes per maand bedraagt, blijkt dan een kosteneffectieve bescherming. 


Minder stress, meer gemak

Een rechtsbijstandverzekering biedt u een hulplijn, zelfs als er nog geen juridisch geschil is. Experts adviseren u over de beste stappen en helpen geschillen te voorkomen. Een jurist kijkt mee hoe u er samen met de tegenpartij uit kunt komen. Deze proactieve benadering helpt bij het verminderen van stress.  

 In het geval van een daadwerkelijk geschil biedt de verzekering toegang tot een netwerk van juridische professionals. U krijgt juridisch advies op maat en tijdens het gehele proces wordt u begeleid. Hiermee voorkomt u dat u zelf moet zoeken naar een geschikte advocaat of verzeild raakt in ingewikkelde juridische procedures. 


Keuzemogelijkheden op maat

Rechtsbijstandverzekeringen kunnen worden afgestemd op individuele wensen. U kunt het eigen risico bepalen en kiezen hoe uitgebreid de dekking moet zijn. Dit varieert van basisverzekeringen met dekking voor essentiële risico's zoals verkeer, letsel, woning, ontslag en contractuele conflicten, tot meer gespecialiseerde dekkingen, zoals bijvoorbeeld echtscheidingszaken of conflicten met betrekking tot een tweede woning. Er is dus voor iedereen een passende rechtsbijstandsverzekering beschikbaar.

De oplossing voor hoge kosten

Of het nu gaat om een burenconflict, arbeidskwestie of een geschil over de verduurzaming van uw woning: een juridisch geschil komt vaker voor dan u denkt. Een rechtsbijstandverzekering is de oplossing voor hoge financiële kosten en daarbij komende stress. Neem de regie over uw juridisch welzijn in handen en overweeg het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering

Neem contact op