Schade aan uw tuinartikelen: Is dit verzekerd onder uw inboedelverzekering?

Schade aan uw tuinartikelen: Is dit verzekerd onder uw inboedelverzekering?
Schade aan uw tuinartikelen: Is dit verzekerd onder uw inboedelverzekering?

Schade aan uw tuinartikelen: Is dit verzekerd onder uw inboedelverzekering?

Publicatiedatum: 29 april 2024

Het voorjaar is in volle gang en dat betekent dat we weer meer tijd doorbrengen in onze tuin en deze uitbreiden met luxe loungesets, een jacuzzi of een nieuwe barbecue. Helaas kunnen tuinartikelen schade oplopen of gestolen worden. Wat dekt uw inboedelverzekering en waar moet u rekening mee houden? In dit artikel geven we uitleg.

Wat dekt uw inboedelverzekering bij schade aan spullen in uw tuin?

Luxe artikelen
Losse objecten zoals tuinmeubilair, een parasol en tuingereedschap die niet in een schuur staan, vallen onder de inboedelverzekering. Denk aan tuinstoelen of een robotmaaier. Dergelijke objecten zijn ook in uw tuin of op uw erf verzekerd bij schade en/of verlies door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen zoals diefstal. Ook luxe artikelen zijn verzekerd zoals een kamado-BBQ, jacuzzi of zelfs buitenkunst. Schade hieraan is doorgaans gedekt door uw inboedelverzekering.

Let op!
Niet alle schade aan bovengenoemde artikelen wordt gedekt, er zijn uitzonderingen. Schade door extreem weer zoals storm, hagel of vorst valt niet onder uw inboedelverzekering.

Bovendien dient u rekening te houden met een eigen risico of een maximale schadevergoeding. Zeker als u een dure barbecue of luxe tuinmeubelen bezit, is het goed om hiervan bewust te zijn. Overweeg daarom het stallen van kostbare artikelen in een afgesloten schuur.

Telefoon en laptop
Spullen die normaal binnenshuis worden gebruikt, zoals telefoons en laptops, zijn niet verzekerd bij diefstal uit de tuin. Vergeet deze spullen dus niet onbewaakt achter te laten in de tuin. U kunt deze spullen wel buitenshuis verzekeren met een speciale buitenhuisdekking of mobiele elektronicadekking.

Fiets
Is uw fiets gestolen uit uw tuin? Dit wordt helaas niet vergoed vanuit de inboedelverzekering. Zelfs niet als het te zien is op uw deurbelcamera of bewakingscamera. Alleen fietsen die gestolen worden uit een afgesloten schuur of garage vallen onder de dekking. Het is daarom niet voldoende om uw fiets in tuin op slot te zetten. Stal uw fiets daarom binnen. 

Preventie
Zoals hierboven valt te lezen, zijn er wat uitzonderingen van spullen in uw tuin die niet automatisch verzekerd worden tegen schade of diefstal. Daarom raden wij aan om preventieve maatregelen te nemen zoals het bewaren van tuingereedschap in een afgesloten schuur en u voor te bereiden op slecht weer door losse spullen op te bergen. 

Ook een barbecue kunt u beter in de beschermhoes bewaren, want eventuele schades die ontstaan zijn door het niet gebruiken van de barbecue, zoals roestplekken, worden niet gedekt. Goed onderhoud van uw tuin(spullen) kan dus al veel schade voorkomen. 

Bovendien geniet u zorgeloos van uw tuin door uw spullen goed te verzekeren met onze inboedelverzekering. 

Onze specialisten denken graag met u mee over de beste dekking en adviseren u over schaderisico's. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Rosalinde Zwarts

Wilt u meer weten?
Rosalinde Zwarts staat voor u klaar.

U zoekt advies bij het afsluiten van een verzekering. Welke dekking is nodig? En wat past bij uw woning en uw wensen? Ons team van adviseurs staat dagelijks voor u klaar.

Kim Vissers

Wilt u meer weten?
Kim Vissers staat voor u klaar.

U weet bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bieden u zekerheid, gemak en heldere afspraken. U kunt bij ons zowel uw levens- als schadeverzekeringen afsluiten. Voor uzelf en uw gezin.