Kunst
Kunst
Kunst

Uw kunst goed beschermd

Kunst

De voordelen op een rij

Onafhankelijk advies

Deskundig advies, met aandacht voor uw persoonlijke situatie

Kunstexperts in huis

Waarom een kunstverzekering?

Onze adviseurs van Private Insurance Ars Mundi richt zich op kunst en het verzekeren ervan. Onze Ars Mundi adviseurs komen uit de kunstwereld. Zij hebben een grote affiniteit met kunst en jarenlang ervaring in het verzekeren van kunst en bijzondere collecties. Want iedere verzameling is uniek en vraagt om een bijbehorend verzekeringsadvies.

Naast onze expertise beschikken wij ook over een uitgebreid netwerk van verzekeraars, art consultants, beveiligers, restaurateurs en taxateurs, schade-experts en fiscalisten.

Persoonlijke aandacht en service spreekt bij ons vanzelf. Net als persoonlijk contact. Heeft u te maken met een schade? Dan kunt u rekenen op een snelle en attente afwikkeling.

Advies op maat

Voor de meer omvangrijke collecties en een advies op maat bieden wij u Ars Mundi. De adviseurs van Ars Mundi kijken naar uw individuele situatie, uw wensen én uw collectie.

Kunst en verzamelingen vatten wij op in de meest brede zin van het woord. Contemporaine fotografie, oude meesters, antiek zilver, klassiek moderne kunst, Haagse School, vintage design: via Ars Mundi kunt u vrijwel alles op het gebied van kunst en verzamelingen verzekeren. 

Na contact met onze Ars Mundi adviseurs inventariseren wij welke collectie u heeft en welke risico's daarbij horen. Dit is uiteraard vrijblijvend. Dat kan bij u thuis of telefonisch. Na de inventarisatie doen wij een marktonderzoek voor een passende dekking en premie. Resultaten van dit marktonderzoek worden met u besproken. Wij geven u onafhankelijk advies en werken altijd samen met gerenommeerde en internationale verzekeringsmaatschappijen voor kunst en verzamelingen. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste bescherming van uw collectie.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik de waarde van mijn kunst?

Door middel van taxatie. Onze adviseurs hebben een uitgebreid netwerk en helpen u graag met vinden van een geschikte taxateur die voor u een taxatie kan verrichten. In sommige gevallen mag u ook een eigen opgave doen.

Welke kosten zijn verbonden aan het adviestraject?

Een adviesgesprek en een offerte zijn altijd vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Koen Hellings

Koen Hellings

Private Insurance