Internationaal ondernemen
Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Neem contact met ons op

Risicomanagement en verzekeringen voor internationaal zakendoen

Nieuwe markten betreden en kansen benutten over de grens is tegenwoordig voor veel ondernemingen heel vanzelfsprekend. Wat wij vanzelfsprekend vinden is, dat u zich bezig kunt houden met ondernemen en uw bedrijf succesvol te maken en niet met complexe thema’s als buitenlandse verzekeringsrisico’s en de lokale wet en regelgeving. We helpen u graag hierbij!

Wereldwijde verzekerings- en consultancydiensten
Als ervaren risicoadviseur bieden we wereldwijd verzekerings- en consultancydiensten aan. We zijn actief in diverse sectoren: Handel, Zakelijke dienstverlening, ICT, Maakindustrie, Logistiek, Bouw en Recreatie. Wij hebben ervaring en de expertise om u te helpen de risico’s waarmee u in de diverse buitenlandse markten geconfronteerd wordt te beheersen, zodat u zich primair kunt focussen op waar u goed in bent: het ondernemen.

Onze werkwijze

  • Integrale aanpak
  • Optimalisatie van uw bedrijfsvoering
  • Overzicht en grip
  • Specialistische sectorkennis

De belangrijkste risico's bij activiteiten in het buitenland

Regelgeving

Specifieke verzekeringsregels in een land, bijvoorbeeld pay before cover.

Logistiek

Is een lokale verzekeringsmakelaar verplicht voor afgifte polis?

Aansprakelijkheid

Gebruikelijke dekkingen in een land, de good local standards.

Arbeidsongevallen

Verplichte lokale werknemersverzekeringen: Workers’ Compensation en Employers’ Liability

De belangrijkste aandachtspunten

1

Strategie

Bepaal welke aansturing van het verzekeringsprogramma het beste past bij uw organisatie

2

Compliance

Voldoe aan de lokale wet- en regelgeving en denk aan lokaal verplichte verzekeringen

3

Controle en inzicht

Houd controle en inzicht in welke risico’s lokaal of juist internationaal verzekerd zijn en in de totale kosten
Lees meer
5905

Internationaal accountteam

Agnita Braun

Wilt u meer weten?
Agnita Braun staat voor u klaar.

Internationaal zaken doen is uitdagend en vaak complex. Dat is waar ik mijn relaties graag bij help. Ruim 20 jaar ben ik werkzaam in de verzekeringsbranche en ondersteun ik onze relaties in nationale en internationale verzekeringsvraagstukken. Vanuit mijn coördinerende rol ben ik de schakel tussen u als relatie en de (lokale) verzekeraar.  Mijn doel is u te ontzorgen, zodat u zich kunt richten op uw business.

 

Rob Scheepers

Wilt u meer weten?
Rob Scheepers staat voor u klaar.

Jarenlang help ik al zakelijke klanten vanuit allerlei landen met hun schadeverzekeringen zodra zij in Nederland een entiteit opstarten. Het is altijd fijn om ondernemers wegwijs te maken in het landschap van Nederlandse schadeverzekeringen. Wat past specifiek bij het bedrijf? Wat zijn specifieke Nederlandse verzekeringen? Wat zijn de nieuwe risico’s? Wat is misschien al geregeld door het moederbedrijf?  Uiteindelijk breng ik samen met de klant alles in kaart en zal u zich prettig voelen bij de geboden eindoplossing. En heeft u behoefte aan een oplossing voor een entiteit buiten Nederland? Ook dan kan ik u helpen of breng ik u in contact met een betrouwbare partner in ons netwerk. 
 

 

Stef Vermeulen

Wilt u meer weten?
Stef Vermeulen staat voor u klaar.

Grensoverschrijdende verzekeringsprogramma's kunnen zeer complex zijn. Wij kunnen u adviseren over multi-dekkingsstrategieën waarmee u uw risico's op wereldwijde schaal kunt beheren. Neem contact met me op voor een kennismaking!

Jana van Bokhoven

Wilt u meer weten?
Jana van Bokhoven staat voor u klaar.

Meer dan 20 jaar adviseer ik internationaal opererende bedrijven over centraal en/of decentraal risicomanagement. Internationaal zaken doen betekent diversiteit. Elk land kent specifieke wet- en regelgeving en de lokale contractuele eisen kunnen uiteenlopend zijn. Ik help u graag op weg binnen deze uitdagende wereld. Complexe vraagstukken en creatieve maatwerkoplossingen, daar word ik enthousiast van.

René Wentink

Wilt u meer weten?
René Wentink staat voor u klaar.

Bij het opzetten en onderhouden van een internationaal verzekeringspakket zijn kennis, ervaring, coördinatie en communicatie van groot belang. Dit neem ik u graag uit handen, zodat uniformiteit in de groepsverzekeringsprogramma’s is gewaarborgd. En u het overzicht heeft van de lokale verzekeringsportefeuilles. Als accountmanager onderhoud ik dagelijks contacten met onze internationale partnermakelaars, zodat de lijnen kort zijn en een wereldwijde service voor u beschikbaar is. Let’s do business!