Advocaat? Bescherm uzelf tegen financiële risico's met deze 5 essentiële verzekeringen

Advocaat? Bescherm uzelf tegen financiële risico's met deze 5 essentiële verzekeringen
Advocaat? Bescherm uzelf tegen financiële risico's 

Advocaat? Bescherm uzelf tegen financiële risico's 

met deze 5 essentiële verzekeringen

Wat gebeurt er als de persoonlijke informatie van uw klanten openbaar wordt? Of als een van uw topmedewerkers uitvalt door extreme werkdruk? Het uitoefenen van de advocatuur is net zo uitdagend als topsport en brengt daarom risico's met zich mee. Deze 5 cruciale verzekeringen bieden bescherming tegen de meest prominente risico's in uw vakgebied.

 

1.       Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een wettelijk vereiste voor advocaten. Het geeft uw klanten de geruststelling dat er een vangnet bestaat in geval zij financiële schade lijden door een fout die u in uw professionele hoedanigheid maakt. Zo kan bijvoorbeeld een verkeerd advies leiden tot financiële schade. Een BAV dekt altijd vermogensschade die uw klant ondervindt, zoals omzetverlies, verlies van marktaandeel of kosten door vertraging van een project.

2.       Cyberverzekering

Als advocaat heeft u vaak te maken met vertrouwelijke klantgegevens. Als deze data gestolen wordt door hackers of verloren gaat door een cyberaanval, kan dat leiden tot aansprakelijkheid. Daarnaast loopt u het risico op een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens wanneer klantgegevens openbaar worden. Een goede cyberverzekering helpt in eerste instantie bij het voorkomen van cybercriminaliteit. Als u toch ten prooi valt aan cybercriminelen, dan biedt een cyberverzekering de hulp van cybersecurityspecialisten om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer operationeel bent. Als herstel niet mogelijk is, dan voorziet een cyberverzekering in compensatie van de geleden schade.

 

3.       Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Buiten louter vermogensschade, kunnen u of uw medewerkers ook materiële schade veroorzaken aan de bezittingen van anderen. Denk aan een situatie waarin u per ongeluk een hete kop koffie morst over de laptop van een klant. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) beschermt u tegen dit soort materiële schade aan eigendommen van derden. Ook letselschade, zoals een cliënt die een arm breekt door uit te glijden in uw kantoor, is gedekt door deze verzekering.

 

4.       Verzuimverzekering

Werken in de advocatuur is veeleisend. Lange werkdagen, intense werkdruk en een ongebalanceerde werk-privéverhouding leiden binnen dit veld tot een relatief hoog aantal psychische klachten en ziekteverzuim. Niet iedereen kan een hoge werkdruk weerstaan en een gezonde balans tussen werk en privé handhaven. Daarom zijn preventie, begeleiding bij ziekteverzuim en re-integratie na verzuim zo cruciaal. Een verzuimverzekering met arbodienstverlening biedt niet alleen financiële zekerheid voor het doorbetalen van een ziekteverzuimende medewerker, maar draagt ook bij aan een effectieve aanpak bij (het voorkomen van) verzuim.

 

5.       Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheid kan iedereen overkomen door ziekte of een ongeval. Als advocaat loopt u een relatief hoog risico op arbeidsongeschiktheid door de intense werkdruk en vaak lastige werk-privébalans binnen het beroep. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten biedt de zekerheid van inkomen als u niet meer in staat bent om te werken. Bovendien biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering ook hulp en ondersteuning om weer aan het werk te gaan.

Meer weten over verzekeringen voor advocaten?

Erik Stoffels

Maak kennis met Erik

Onze doelgroep kenmerkt zich door een sterke regulering van onder andere de verzekeringen. Wij kennen deze richtlijnen goed en kunnen daardoor garanderen dat dekkingen voldoen aan de eisen die hiervoor gelden.