Praktijkoverdracht en vestiging

Praktijkoverdracht en vestiging
Praktijkoverdracht en vestiging
Praktijkoverdracht en vestiging
Praktijkoverdracht en vestiging

Praktijkoverdracht en vestiging

Voor notariaat


Bij een praktijkoverdracht komt veel kijken.  We begeleiden notarissen en kandidaat notarissen bij het traject van de verkoop of inkoop in de praktijk. Verder kijken we naar optimalisering van de praktijk als het gaat om de dagelijkse operatie en uiteraard staan we stil bij de fiscaal optimale positionering bij verkoop.

 

Notaris praktijkoverdracht

Als u de pensioengerechtigde leeftijd nadert of om andere redenen uw ambt als notaris wenst neer te leggen zal overdracht van het protocol en de praktijk plaatsvinden.

Er zal een inventarisatie gemaakt moeten worden of er binnen uw organisatie een beoogd opvolger is, of dat deze van buitenaf aangetrokken dient te worden. Hoe gaat u daar mee om? Wanneer is het juiste moment om daar over te beginnen? Zelfs al geruime tijd voor de (pensioen) overdrachtsdatum is het zaak om daar over na te denken.

Wanneer de opvolger is gevonden en de plannen beginnen vorm te krijgen, kunnen wij – binnen de kaders van de notariële regelgeving - de waarde van uw kantoor bepalen, en vervolgens de overname vastleggen in een koop-, overdrachtsovereenkomst.

Misschien wilt u na de overdracht nog wel enige tijd verbonden blijven aan het kantoor, als waarnemer voor de nieuwe notaris, kandidaat notaris of adviseur? Allemaal vragen die wellicht opdoemen, niet alleen op het professionele vlak, maar ook privé.


Kandidaat-notaris vestiging

Misschien bent u wel kandidaat notaris binnen een kantoor waar de opvolging niet meer zo lang op zich laat wachten. Of is u ter ore gekomen dat er een kantoor is waar geen opvolger in huis is en bent u geïnteresseerd in de overname van het kantoor.

Of u heeft ambities om op kortere termijn tot notaris benoemd te worden en wil graag weten of er op korte termijn ergens een vacante standplaats valt te verwachten. Wat zijn voor u belangrijke zaken om rekening mee te houden? Het overnemen van een praktijk vraagt zakelijk inzicht, takt, betrokkenheid en natuurlijk niet onbelangrijk, vakmanschap.

Onze consultancy specialisten kunnen u op verschillende fronten behulpzaam zijn. Vaak weten wij waar en wanneer er een vacante standplaats is. Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het hele (formele) benoemings- en opvolgingsproces, bij het opstellen van een koop-, overdrachtsovereenkomst en u behulpzaam zijn bij het opstellen van uw ondernemingsplan.

Ook kunnen wij u voorbereiden op hetgeen u te wachten staat bij de Persoonstoets en audiëntie bij de Commissie Toegang Notariaat.
 

Consultancy voor businessprofessionals

Onze specialisten bieden al jarenlang kennis en ondersteuning aan het notariaat. Vanuit deze visie zijn we gestart en bieden we vandaag de dag het juiste inzicht voor de meest uiteenlopende vragen.

We blijven onze kennis continu verder verdiepen en uitbreiden. We staan in verbinding met specialisten buiten ons bedrijf en zetten de optimalisaties van huidige en nieuwe dienstverleningen voort. Benieuwd hoe we uw specifiek vraagstuk aanpakken? We gaan het gesprek graag met u aan. Ervaar professionele ondersteuning die persoonlijk afgestemd is op uw wensen.
 

Maak een afspraak
Tjeerd de Boer

Wilt u meer weten?
Tjeerd de Boer staat voor u klaar.

We zijn gespecialiseerd in advies voor notariaat, advocatuur en verzekeren. Wij bieden een totaalpakket van diensten aan. Tjeerd de Boer en Nienke de Winter adviseren over alle aspecten die horen bij het ondernemen in het notariaat