Advocaten

Risico's en verzekeringen voor accountants
Advocaten
Verzekering voor advocaten

Risico's en verzekeringen voor advocaten

De belangrijkste verzekeringen voor advocaten

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten

Er zijn veel redenen voor advocaten om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering goed op orde te hebben. Cliënten houden u steeds vaker verantwoordelijk voor het niet behalen van verwachte resultaten. De kenniskloof tussen u en uw cliënt en de steeds verder doorgevoerde bescherming van de “zwakkere partij” zorgen er verder voor dat het vermoeden van aansprakelijkheid al snel bij u als advocaat ligt, ook als u niet verwijtbaar heeft gehandeld.

Hoe goed u als advocaat ook bent, een peperdure vergissing is zo gemaakt. Wij kunnen u beschermen.

Met een verzekering van VLC & Partners voldoet u aan alle vereisten die in de “Verordening op de advocatuur” door de Nederlandse Orde van Advocaten worden gesteld. Daarnaast garanderen wij een soepele regelgeving voor nieuwe in- en uittreders binnen uw kantoor. Zo krijgt u de zekerheid dat uw aansprakelijkheid – en daarmee uw onderneming – goed beschermd is!

Lees meerOnze andere verzekeringen voor advocaten:

 

 

Arbeidsongeschiktheid voor advocaten

Heeft u iets geregeld als uw inkomsten gedeeltelijk of volledig wegvallen? Als advocaat bent u hier liever niet mee bezig: tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt raken. Maar toch is het slim om bij dit risico stil te staan. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bent u verzekerd van een inkomen als u arbeidsongeschikt raakt.

Lees meer

 

Overlijdensrisico voor advocaten

Met de overlijdensrisicoverzekering (ORV) kunt u uw nabestaanden financieel verzorgd achterlaten. Mocht u onverhoopt overlijden dan ontvangen zij in de meeste gevallen een netto uitkering van de verzekeraar. Een collectieve ORV is een prima uitkomst in een pensioenplan ter afdekking van het nabestaandenpensioen.

De ORV kan ook collectief gesloten worden vanaf vijf partners en de uitkering komt ten gunste aan nabestaande(n) of een vennootschap. Daarnaast is het mogelijk om de ORV in de vorm van een compagnonsverzekering of keymanpolis te sluiten.

Lees meer

 

Bedrijfsaansprakelijkheid voor advocaten

Vaak vergeten, maar voor advocaten net zo belangrijk als de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade aan personen (bijvoorbeeld op grond van uw werkgeversaansprakelijkheid) en schade aan zaken van anderen die u toebrengt.

Wij zijn volledig gespecialiseerd in alle risico’s die met uw aansprakelijkheid als advocaat samenhangen. Wij delen onze expertise graag met u, zodat u ook uw kantoor optimaal tegen deze aansprakelijkheidsrisico’s kunt beschermen. 

Lees meer

 

Bestuurdersaansprakelijkheid voor advocaten

Bent u naast advocaat ook de bestuurder van uw rechtspersoon? Dan kan een fout u ook persoonlijk duur komen te staan. Bestuurders lopen met hun privévermogen grote risico’s en kunnen onder andere bij wanbeleid vol in de wind komen te staan! Aansprakelijkheidsclaims van aandeelhouders, de fiscus, de curator en van crediteuren zijn aan de orde van de dag en beperken zich ook al lang niet meer tot de top van de beursgenoteerde ondernemingen! Omdat u als bestuurder ook nog eens hoofdelijk aansprakelijk bent voor het handelen of nalaten van uw medebestuurders, is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zeker geen overbodige luxe! 

Lees meer

 

Cyberrisico verzekering voor advocaten

Cyberrisico’s worden veroorzaakt door computer- en IT systemen en kunnen voor u als advocaat leiden tot forse financiële schade en boetes. Vooral het verlies van privacygevoelige informatie (datalek) kan vervelende gevolgen hebben. Datalekken kunnen ontstaan door een aanval van buiten uw onderneming (hacking, virussen, malware), maar ook door menselijke fouten of door een technisch falen binnen uw bedrijf.

Een cyberrisicoverzekering is daarom onmisbaar, omdat ook gebeurtenissen buiten uw macht tot een datalek en schade kunnen leiden. Een cyberrisicoverzekering dekt niet alleen uw aansprakelijkheid, maar ook de kosten van professionele consultancy waarvan u gebruik moet maken. Voor u als advocaat is de verzekering dan ook een noodzakelijke aanvulling op uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering en op alle andere kantoorverzekeringen.

Nienke de Winter

Wilt u meer weten?
Nienke de Winter staat voor u klaar.

Wij kennen alle uitdagingen waar de business professionals voor staan en kunnen ze door ons grote marktaandeel inzichten verschaffen in overwegingen en besluiten van hun peers. Hierdoor zijn we naast adviseur ook een volwaardig sparringpartner.   

Erik Stoffels

Maak kennis met Erik

Onze doelgroep kenmerkt zich door een sterke regulering van onder andere de verzekeringen. Wij kennen deze richtlijnen goed en kunnen daardoor garanderen dat dekkingen voldoen aan de eisen die hiervoor gelden.

Jan Middelburg

Wilt u meer weten?
Jan Middelburg staat voor u klaar.

Aansprakelijkheid is de hoeksteen van de verzekeringsportefeuille voor onze klanten. Wij geven bij voorkeur echter een compleet advies. Ons team is divers en bestaat uit verzekeringsspecialisten en consultants. We werken daarnaast nauw samen met andere afdelingen.