Verzekeren van monumenten 
Verzekeren van monumenten 

Verzekeren van monumenten 

Een essentiële bescherming voor uw erfgoed

De voordelen op een rij

Alle van buitenkomende onheilen dekking

Een persoonlijk adviseur die met u meedenkt

Maatwerk met excellente dekking

Monumenten verzekering

Als eigenaar van een monumentaal pand, bezit u niet alleen een stuk vastgoed, maar ook een deel van onze rijke geschiedenis. Deze unieke eigendommen vereisen speciale aandacht en zorg. Bij VLC & Partners begrijpen we dat uw monument meer is dan een investering; het is een erfstuk dat generaties lang gekoesterd moet worden. Daarom bieden wij op maat gemaakte verzekeringen aan, specifiek ontworpen om aan de unieke eisen van monumenten te voldoen.

De uitdagingen bij het verzekeren van monumenten

Monumentale panden komen met unieke uitdagingen. Van hun historische architectuur tot de vaak kostbare materialen en ambachtelijke technieken die in hun constructie zijn gebruikt, elk aspect van een monument vereist speciale aandacht in het verzekeringsproces. Traditionele verzekeringen voldoen vaak niet aan deze specifieke behoeften. Daarom is een gespecialiseerde monumentenverzekering van cruciaal belang.

Welke monumenten kunt u verzekeren?

 • Rijks- / gemeentemonumenten
 • Vrijstaande (land-)huizen
 • Herenhuizen
 • Grachtenpanden
 • Woonboerderijen
 • Buitenplaatsen en landgoederen
 • Kastelen en kerken
 Onze aanpak: maatwerk voor uw monument

 

Onze aanpak: maatwerk voor uw monument

Bij VLC & Partners geloven we in een persoonlijke aanpak. We beginnen met een grondige analyse van uw pand om een helder beeld te krijgen van de specifieke risico's en behoeften. Onze experts, met uitgebreide kennis van monumenten en erfgoed, werken samen met u om een verzekering samen te stellen die niet alleen de structurele aspecten van uw pand dekt, maar ook rekening houdt met de immateriële waarde ervan.

 

Wat dekt de monumentenverzekering?

Onze monumentenverzekering kent een all-risk dekking dekt een breed scala aan risico's:

✔  Schade door brand, water, storm en andere natuurrampen.
✔  Kosten voor restauratie met behulp van traditionele methoden en materialen.
✔  Aansprakelijkheid voor bezoekers en derden. 
✔  Afdekken aansprakelijkheid in geval van exploitatie landgoederen
✔  Verlies van huurinkomsten bij schade.

We erkennen dat elk monument uniek is, en daarom bieden we flexibele dekkingsopties aan die aan uw specifieke behoeften kunnen worden aangepast.

 

Uw monument verdient de beste bescherming

Uw monument is meer dan een gebouw; het is een getuige van het verleden en een erfenis voor de toekomst. Met VLC & Partners zorgt u ervoor dat dit erfgoed beschermd blijft tegen onvoorziene omstandigheden. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze op maat gemaakte monumentenverzekeringen en hoe wij u kunnen helpen uw stukje geschiedenis te bewaren.  
 

Offerte aanvragen

 

 

Waarom kiezen voor VLC & Partners?

 • Expertise in monumenten: Ons team heeft diepgaande kennis van zowel de verzekering als de monumentensector. We werken samen met gespecialiseerde bedrijven.
 • Persoonlijke service: Wij bieden een service die net zo uniek is als uw eigendom, met persoonlijke aandacht voor elk detail. U kunt rekenen op een vast aanspreekpunt.
 • Flexibele dekkingsopties: Onze verzekeringen zijn flexibel en aanpasbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen.
 • Ondersteuning bij schade: In geval van schade staan wij klaar met professionele ondersteuning om uw monument snel en adequaat te herstellen conform de herstelplicht voor monumenten. Bij schade herstel conform Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE).

 

Veelgestelde vragen

Wat dekt de monumentenverzekering?

Onze monumentenverzekering kent een all-risk dekking dekt een breed scala aan risico's:
• Schade door brand, water, storm en andere natuurrampen.
• Kosten voor restauratie met behulp van traditionele methoden en materialen.
• Aansprakelijkheid voor bezoekers en derden. 
• Afdekken aansprakelijkheid in geval van exploitatie landgoederen
• Verlies van huurinkomsten bij schade.


We erkennen dat elk monument uniek is, en daarom bieden we flexibele dekkingsopties aan die aan uw specifieke behoeften kunnen worden aangepast.
 

Tom Nierstrasz

Wilt u meer weten?
Tom Nierstrasz staat voor u klaar.

Het mooiste aan mijn werk is het persoonlijke contact met klanten en de afwisseling. Het geeft voldoening als ik een verzekeringsoplossing voor de klant bied waar de klant goed mee is geholpen. Onze adviseurs werken exclusief samen met internationaal gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen. We zijn gespecialiseerd in het verzekeren van kunst, verzamelingen en kostbare bezittingen.