Rieten dak verzekering
Rieten dak verzekering

Rieten dak verzekering

Uw woning met rieten dak goed beschermd

De voordelen op een rij

Preventie door samenwerking Brandweer

Samenwerking Vakfederatie Rietdekkers

Scherpe premie


Waarom een rieten dak verzekering?

Uw woning, uw thuis is waarschijnlijk de grootste aankoop in uw leven. Dat wilt u goed beschermen. Rietpolis zorgt ervoor dat u onbezorgd kan genieten.  Wij bieden u een verzekering voor uw rietgedekte woning met uitstekende voorwaarden. Wij werken nauw samen met de Vakfederatie Rietdekkers Nederland en waarborgen de bescherming van uw woning.

Rietpolis is hét product voor het verzekeren van uw woning met rieten dak. Nieuwsgierig wat Rietpolis voor de bescherming van uw woning en inboedel kan betekenen? Wij zetten de mogelijkheden graag voor u op een rij.

Kies de juiste verzekering

Rietpolis

Een rieten dak is bijzonder. Dat vraagt een goede bescherming. Rietpolis is een product van VLC & Partners. De adviseurs van Rietpolis werken nauw samen met de Vakfederatie Rietdekkers en Brandweer Nederland en zijn expert in het verzekeren van woningen met rieten daken. Met het Nederlands Riet Onderzoek zetten we de kenmerken van alle rietgedekte woningen in Nederland op een rij. Preventie en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten bij Rietpolis. Hoe wij dat doen? 

Vraag een offerte aan op Rietpolis
Rietpolis

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen traditioneel gedekt rieten dak en geschroefd rieten dak?

Traditioneel rieten dak: Dit rieten dak heeft een raamwerk op het dak wat bestaat uit balken en latten waar het riet op wordt vastgebonden. Het riet ligt open en is van binnenuit te zien. Hierdoor is het vatbaarder voor brand.

Geschroefd dak: Dit is riet dat op platen geschroefd is. Door die platen is het dak volledig afgesloten. Dit is minder brandgevaarlijk dan traditioneel riet.

Welk type dak heeft mijn huis?

Dit is vaak lastig te bepalen. Kunt u aan de binnenkant tegen het riet kijken dan is het traditioneel gelegd. Kijkt u tegen een afwerking, dan kan de rietdekker of wellicht de vorige bewoner u hiermee helpen.

Neem contact op met onze rieten dak experts

Rosalinde Zwarts

Wilt u meer weten?
Rosalinde Zwarts staat voor u klaar.

U zoekt advies bij het afsluiten van een verzekering. Welke dekking is nodig? En wat past bij uw woning en uw wensen? Ons team van adviseurs staat dagelijks voor u klaar.

Kim Vissers

Wilt u meer weten?
Kim Vissers staat voor u klaar.

U weet bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bieden u zekerheid, gemak en heldere afspraken. U kunt bij ons zowel uw levens- als schadeverzekeringen afsluiten. Voor uzelf en uw gezin.