Rieten dak
Rieten dak
Rieten dak

Rieten dak verzekering

Uw woning met rieten dak goed beschermd
Vraag een offerte aan

De voordelen op een rij

Preventie door samenwerking Brandweer

Samenwerking Vakfederatie Rietdekkers

Gratis woninginspectie

Waarom een rieten dak verzekering?

Uw woning, uw thuis is waarschijnlijk de grootste aankoop in uw leven. Dat wilt u goed beschermen. Onze Rietpolis zorgt ervoor dat u onbezorgd kan genieten. Omdat u waarde hecht aan uw bezittingen, bent u zuinig op alles wat u dierbaar is. Wij bieden u een verzekering voor uw rietgedekte woning met uitstekende voorwaarden. Rietpolis is hét product voor het verzekeren van uw woning met rieten dak. Nieuwsgierig wat Rietpolis voor de bescherming van uw woning en inboedel kan betekenen? Wij zetten de mogelijkheden graag voor u op een rij.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Rietpolis

Een rieten dak is bijzonder. Dat vraagt een goede bescherming. Rietpolis werkt nauw samen met de Vakfederatie Rietdekkers en Brandweer Nederland en is expert in het verzekeren van woningen met rieten daken. Met het Nederlands Riet Onderzoek zetten we de kenmerken van alle rietgedekte woningen in Nederland op een rij. Preventie en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten bij Rietpolis. Hoe wij dat doen? U leest er meer over op Rietpolis.nl.

 

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen traditioneel gedekt rieten dak en geschroefd rieten dak?

Traditioneel rieten dak: Dit rieten dak heeft een raamwerk op het dak wat bestaat uit balken en latten waar het riet op wordt vastgebonden. Het riet ligt open en is van binnenuit te zien. Hierdoor is het vatbaarder voor brand.

Geschroefd dak: Dit is riet dat op platen geschroefd is. Door die platen is het dak volledig afgesloten. Dit is minder brandgevaarlijk dan traditioneel riet.

Welk type dak heeft mijn huis?

Dit is vaak lastig te bepalen. Kunt u aan de binnenkant tegen het riet kijken dan is het traditioneel gelegd. Kijkt u tegen een afwerking, dan kan de rietdekker of wellicht de vorige bewoner u hiermee helpen.

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Rosalinde Zwarts

Rosalinde Zwarts

Private Insurance