Overlijdensrisicoverzekering
Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Zekerheid voor uw nabestaanden

De voordelen op een rij

Een persoonlijk adviseur die met u meedenkt

Praktische hulp bij het opzeggen van uw bestaande verzekeringen

Zekerheid voor uw nabestaanden


Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) zorgt u ervoor dat uw partner (en eventuele kinderen) financieel verzorgd achterblijft na uw overlijden. Daarmee regelt u een stuk financiële zekerheid voor uw partner en/of het gezin.

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een eenmalige uitkering bij overlijden aan uw nabestaanden. Deze uitkering kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor:

  • het betalen van de huur of hypotheek
  • als aanvulling op het inkomen
  • als opvang van extra kosten zoals bijvoorbeeld voor kinderopvang
  • de erfbelasting over de nalatenschap. 

Dit geeft uw nabestaanden een financieel zekere toekomst.
 

Kenmerken overlijdensrisicoverzekering

Een ORV is niet hetzelfde als een uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering verzekert u de kosten van de uitvaart. Deze verzekering keert altijd uit en loopt levenslang. 

U sluit een overlijdensrisicoverzekering af voor een bepaalde periode in uw eigen leven of dat van een ander. U kiest dan een bepaald bedrag dat u verzekert. Dit is bijvoorbeeld bedoeld voor de kosten van levensonderhoud, de hypotheek of de huur van uw nabestaanden. Hiervoor betaalt u een maandelijkse of jaarlijkse premie. De ORV is dus een tijdelijke verzekering met een vooraf afgesproken eindtijd.

Er zijn momenten in uw leven waarbij het belangrijk is om goed na te denken over het eventueel afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Bijvoorbeeld omdat u gaat trouwen of samenwonen, kinderen krijgt of gaat scheiden.Zelf afsluiten of met advies

Voor uw persoonlijke situatie kunnen wij meerdere aanbieders vergelijken en een totaaladvies geven. Het enige dat u hoeft te doen, is contact met ons opnemen. U kunt ook zelf uw overlijdensrisicoverzekering berekenen en afsluiten.


Heeft u al een overlijdensrisicoverzekering?
Dan kijken we graag samen met u of uw overlijdensrisicoverzekering nog aansluit bij uw huidige persoonlijke situatie. In veel gevallen kan deze goedkoper. Of misschien hebben er veranderingen plaatsgevonden waardoor het belangrijk is de verzekering aan te passen. Uw inkomen kan bijvoorbeeld zijn veranderd, uw woonsituatie is gewijzigd of u bent inmiddels meer dan twee jaar geleden gestopt met roken (maar bent vergeten dit door te geven).

Premie overlijdensrisicoverzekering
De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering is in de afgelopen 10 jaar met liefst 33% gedaald. De hoogte van het verzekerd bedrag, de looptijd van de verzekering, en de keuze voor een dekkings- en premievorm zijn bepalende premie factoren. Daarnaast is de premie ook afhankelijk van uw  leeftijd, gezondheid en rookgedrag. 
 

Premieberekening neem contact opVeelgestelde vragen

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) zorgt u ervoor dat uw partner (en eventuele kinderen) financieel verzorgd achterblijft na uw overlijden. Daarmee regelt u een stuk financiële zekerheid voor uw partner en/of het gezin. Voor de hypotheek bijvoorbeeld om deze af te kunnen lossen. Zodat de nabestaanden niet met een grote restschuld achterblijven.

Wie kan ik verzekeren met een overlijdensrisicoverzekering?

Iedereen kan verzekerd worden, mits medisch geaccepteerd. U kunt de ORV dus ook op het leven van iemand anders afsluiten.


Meer weten over overlijdensrisicoverzekeringen?

Joost Klunder

Wilt u meer weten?
Joost Klunder staat voor u klaar.

Ik breng graag samen met u in kaart wat uw wensen en doelen zijn, of deze haalbaar zijn en aan welke aandachtspunten u moet denken. Zo komen we tot een plan waarin ook financiële en fiscale voordelen zijn opgenomen. Ik help u graag met al uw vragen.