DGA pensioenadvies
DGA pensioenadvies
DGA pensioenadvies

DGA pensioenadvies

Heeft u uw inkomen voor later op orde?

De voordelen op een rij

Onafhankelijk advies

Advies binnen een week

Jaarlijkse check-up

Waarom advies?

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) bent u (mede) verantwoordelijk voor de continuïteit van uw onderneming, de vitaliteit van uw werknemers, de financiële fitheid van uw gezin en voor de bescherming van uw bezit en vermogen. Dat is heel veel verantwoordelijkheid. In de praktijk zien we dat de meeste aandacht van de DGA naar de onderneming en naar zijn gezin gaat. Voor financiële zaken werkt de DGA samen met één of meer financiële partners zoals een accountant, een notaris en/ of VLC & Partners. 

Of het nu om de financiering van de eigen woning of een vakantiewoning gaat, om estate- of vermogensplanning of het verzekeren van uw oldtimer, uw adviseur van VLC & Partners staat u bij met gedegen en bevlogen advies. Wij zoeken de verbinding met uw accountant en andere financieel adviseur(s) om er voor te zorgen dat we uitsluitend in uw belang adviseren. Als u uiteindelijk het advies van ons overneemt halen wij voor een scherpe prijs en goede voorwaarden een passend product uit de markt. Zo kunt u zich concentreren op uw bedrijf en gezin en zorgen wij voor uw financiële fitheid.  

 

Uw pensioen

De DGA is zelf verantwoordelijk voor zijn pensioen. Dat betekent dat hij, gebruikmakend van de fiscale mogelijkheden, zelf voorzieningen moet treffen voor het inkomen na pensionering, bij ziekte,  arbeidsongeschiktheid en na zijn onverhoopt overlijden. De DGA heeft hier vanwege zijn bijzondere positie meer keuzes dan een 'gewone' werknemer. Omdat in de afgelopen jaren de pensioenwetgeving meerdere malen is gewijzigd is het zaak om het pensioendossier de aandacht te geven die nodig is. De financieel planner van VLC & Partners maakt graag een financieel plan waarbij natuurlijk uw financiële wensen en doelstellingen centraal staan. We zoeken hierbij de verbinding met bijvoorbeeld uw acountant om er zeker van te zijn dat we een plan maken dat aansluit bij de financiële strategie die uw accountant met uw onderneming voor ogen heeft.  

Veelgestelde vragen

Waarom pensioenadvies voor DGA?

Pensioen in eigen beheer is afgeschaft. Er is geen pensioenopbouw meer en ook geen nabestaandenpensioen meer voor DGA. Daarom moet je dat nu zelf regelen om later pensioen te genieten. Bovendien is er geen nabestaandenpensioen meer voor de partner van een DGA.

Is pensioen voor de DGA duur?

Afhankelijk van het inkomen dat je later nodig hebt, reserveer je nu geld voor later. Daarom is een financiële planning de basis voor een goede pensioenopbouw.

Aandacht voor uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke adviseur staat voor u klaar

Joost Klunder

Joost Klunder

Private Insurance