DGA pensioenadvies
DGA pensioenadvies

DGA pensioenadvies

Heeft u uw inkomen voor later op orde?

De voordelen op een rij

Advies binnen een week

Hypotheekadvies voor ondernemers en dga’s

Jaarlijkse check-up

Zekerheid voor later

Waarom advies?

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) bent u (mede) verantwoordelijk voor de continuïteit van uw onderneming, de vitaliteit van uw werknemers, de financiële fitheid van uw gezin en voor de bescherming van uw bezit en vermogen. Dat is heel veel verantwoordelijkheid. In de praktijk zien we dat de meeste aandacht van de DGA naar de onderneming en naar zijn gezin gaat. Voor financiële zaken werkt de DGA samen met één of meer financiële partners zoals een accountant, een notaris en een pensioenadviseur.

 Wij zoeken de verbinding met uw accountant en andere financieel adviseur(s) om er voor te zorgen dat we uitsluitend in uw belang adviseren. Als u uiteindelijk het advies van ons overneemt halen wij voor een scherpe prijs en goede voorwaarden een passend product uit de markt. Zo kunt u zich concentreren op uw bedrijf en gezin en zorgen wij voor uw financiële fitheid.  Uw pensioen

De DGA is zelf verantwoordelijk voor zijn pensioen. Dat betekent dat hij, gebruikmakend van de fiscale mogelijkheden, zelf voorzieningen moet treffen voor het inkomen na pensionering, bij ziekte,  arbeidsongeschiktheid en na zijn onverhoopt overlijden. De DGA heeft hier vanwege zijn bijzondere positie meer keuzes dan een 'gewone' werknemer. Omdat in de afgelopen jaren de pensioenwetgeving meerdere malen is gewijzigd is het zaak om het pensioendossier de aandacht te geven die nodig is. 


U kunt uw pensioenopbouw op een aantal manieren regelen. Deze keuze hangt onder andere af van de fiscale regelgeving. Wilt dat uw pensioen is beschermd bij een onverhoopt faillissement? Wilt u de zekerheid van een gegarandeerd eindkapitaal? Of wilt u een goede nabestaandendekking voor uw partner en kinderen inbouwen? Of wilt u arbeidsongeschiktheid meeverzekeren? Onze ervaren pensioenspecialist kent alle regels en mogelijkheden en kan u op basis van uw pensioenwensen een goed advies geven.
 

 

Financieel plan voor de DGA

De financieel planner van VLC & Partners maakt graag een financieel plan waarbij natuurlijk uw financiële wensen en doelstellingen centraal staan. We zoeken hierbij de verbinding met bijvoorbeeld uw accountant om er zeker van te zijn dat we een plan maken dat aansluit bij de financiële strategie die uw accountant met uw onderneming voor ogen heeft.  
 

Bent u directeur-grootaandeelhouder (DGA) en zoekt u een pensioen dat bij uw persoonlijke situatie past? Op basis van uw eigen wensen en mogelijkheden richt onze ervaren pensioenadviseur u oudedagsvoorziening helemaal voor u in. Daarbij kunnen we tegelijkertijd een aantal risico's voor u opvangen.

 

Een financieel fitte DGA
Whitepaper

Download onze DGA E-paper

Bij de directeur-grootaandeelhouder (DGA) lopen werk en privé regelmatig door elkaar. Niet alleen qua aandacht maar ook financieel. Hoe houd je het overzicht en welke keuzes kan je daarbij maken? In deze Ins & Outs beschrijven wij het financiële speelveld van de DGA bezien vanuit de onderneming, de werknemers, het gezin en de bezittingen van de DGA. 

Download het e-paper


Veelgestelde vragen

Waarom pensioenadvies voor DGA?

Pensioen in eigen beheer is afgeschaft.  Daarom moet u dat nu zelf regelen om later pensioen te genieten. Bovendien is er geen nabestaandenpensioen meer voor de partner van een DGA.

Is pensioen voor de DGA duur?

Afhankelijk van het inkomen dat u later nodig hebt, reserveert u nu geld voor later. Daarom is een financiële planning de basis voor een goede pensioenvoorziening van de DGA.DGA advies? Neem contact op met onze adviseur

Edgar de Jager

Wilt u meer weten?
Edgar de Jager staat voor u klaar.

Wij ervaren in het advies aan ondernemers en DGA's. En wij weten hoe complex uw inkomstenstructuur kan zijn. Daarom kijken wij verder dan uw salarisstrook of fee! Denk aan inkomsten uit vermogen, deelnemingen en huur. Voor u als professional of ondernemer is dit van wezenlijk belang in de aanvraag.