Vakantiehuisverzekering
vakantiehuisverzekering huis 2

Vakantiehuis

Verzeker uw vakantiehuis

De voordelen op een rij

Alle van buitenkomende onheilen dekking

Deskundig advies, met aandacht voor uw persoonlijke situatie

Snelle, adequate hulp bij schade. Ook online

Verzeker uw tweede woning in het binnen- of buitenland met een vakantiehuisverzekering.

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? 

Als trotse eigenaar van een vakantiehuis is het belangrijk dat u zorgt voor een adequate verzekering. Een vakantiehuis wordt vaak gedurende langere perioden niet bewoond. Daarom is het verstandig om een uitgebreide verzekering af te sluiten die bescherming biedt tegen risico's zoals inbraak, diefstal en extreme weersomstandigheden.  

 

Wat is een vakantiewoning verzekering?

Een vakantiewoningverzekering kunt u vergelijken met de opstal- en inboedelverzekering voor uw woonhuis. Maar deze verzekering is beter afgestemd op de risico’s van een vakantiehuis. Zo is een vakantiehuis niet altijd bewoond en is inbraak of diefstal makkelijker. Misschien verhuurt u de woning aan anderen, ook dit brengt andere risico’s met zich mee.

We bieden verzekeringsoplossingen voor vakantiehuizen in diverse landen van de EU. 

 •  Voor vakantiehuizen in heel Europa
 •  Tijdelijke verhuur is toegestaan
 • Nederlandse voorwaarden en schadeafhandeling
 • 'All-risk': ruime dekking. Hiermee bent u verzekerd voor zaken als storm- en glasschade, maar in veel gevallen ook voor aardbevingsschade. 
 • Ook de inboedel, bijgebouwen en eventuele zwembad behorende bij uw vakantiehuis zijn allrisk te verzekeren. Onze service

Na een schade wilt u weer snel van uw vakantiehuis kunnen genieten. Daarom zorgen wij ervoor dat de schade wordt gerepareerd - ook als u er zelf niet bent. Er is zelfs een vervangend onderkomen als uw vakantiewoning tijdelijk onbewoonbaar is. Onze schadeadviseurs regelen alles voor u. U heeft een Nederlands sprekende contactpersoon. 

 

Vraag een offerte aan

Wat zijn de kosten van een vakantiehuis verzekering?

De kosten voor het verzekeren van uw vakantiehuis zijn afhankelijk van een aantal kenmerken.

 • Het land/plaats
 • Vrijstaand of op een park
 • De bouwaard van de woning
 • De herbouwwaarde
 • De gewenste dekking
 • Het eigen risico

Via VLC & partners kunt u een verzekering voor ieder type vakantiehuis afsluiten. We kijken samen met u naar de situatie en de gewenste dekking. We selecteren de verzekeraars die een verzekering, passend bij uw vakantiewoning, aanbieden.

Wij werken samen met:

 

Logo 1

Hiscox

Logo 2

Hienfeld

Veelgestelde vragen

Geldt mijn reisverzekering bij verblijf in mijn eigen vakantiehuis?

Verblijft u in uw vakantiewoning in het buitenland? Goed om te weten dat uw reisverzekering gewoon geldig is. Bijvoorbeeld voor medische kosten en diefstal.

Is verhuur toegestaan bij een vakantiehuis verzekering?

Ook tijdens verhuur blijft uw vakantiewoning gewoon verzekerd. Dit geldt als het verhuur tijdelijk is (maximaal 26 weken per jaar). Daarnaast moet de verhuur uitsluitend in combinatie met het eigen gebruik plaatsvinden.

In welke landen kan ik mijn vakantiehuis verzekeren?

De dekking van een vakantiehuisverzekering geldt voor tweede huizen, recreatiewoningen of vakantiehuizen in Nederland en diverse andere landen in de EU: België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Monaco, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Verenigd Koninkrijk.

 

Advies nodig voor uw vakantiehuis verzekering? Neem contact op

Tom Nierstrasz

Wilt u meer weten?
Tom Nierstrasz staat voor u klaar.

Het mooiste aan mijn werk is het persoonlijke contact met klanten en de afwisseling. Het geeft voldoening als ik een verzekeringsoplossing voor de klant bied waar de klant goed mee is geholpen. Onze adviseurs werken exclusief samen met internationaal gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen. We zijn gespecialiseerd in het verzekeren van kunst, verzamelingen en kostbare bezittingen.